Την τιμητική της φαίνεται να έχει η Λήμνος και στην παρούσα κυβέρνηση, όπου Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αναλαμβάνει ο Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Λημνιά Βασιλεία (Βίκυ) κόρη της Ευαγγελίας Γεροντούδη.

Έτσι, πληθαίνουν οι εκπρόσωποι της Λήμνου στο παρόν κυβερνητικό σχήμα, δημιουργώντας μια θετική διάθεση στους κατοίκους του νησιού με την προσδοκία να βοηθηθεί στα μέτρα του πολιτικά εφικτού και η Λήμνος.

Από τον στενό οικογενειακό κύκλο, μιλάνε για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα παραγωγικό και χαμηλών τόνων με προσανατολισμό μόνο στο αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Τσακίρης, είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει επίσης MBA από τη Management School του Imperial College στο Λονδίνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά,  όπου πέρασε 5 χρόνια στην παραγωγή, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις όπου και ήταν υπεύθυνος για τα νέα προϊόντα.

Από το 2000 έως το 2006 ήταν Partner στην Vectis Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital) με έδρα την Αθήνα με επενδύσεις συμμετοχών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Το 2006 εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ως Principal, υπεύθυνος για τις αναπτυσσόμενες αγορές σε ότι άφορα κεφαλαία επιχειρηματικών συμμέτοχων (venture capital). Στη συνέχεια ήταν επικεφαλής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, και επικεφαλής της Μονάδας Ειδικών Προγραμμάτων. Σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες γειτονίας της ΕΕ στη Διεύθυνση του Mandate Management. 

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Global Energy Efficiency and Renewable Energy Fund (“GEEREF”), το οποίο είναι ένα καινοτόμο ταμείο δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων που επενδύει σε  venture capital funds εξειδικευμένα σε επενδύσεις energy efficiency και renewable energy.

Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, στα μεταπτυχιακά προγράμματα και πάνω στο θέμα των επιχειρηματικών συμμετοχών επίσης (venture capital).

Καλή επιτυχία στο έργο του.

 

 

Ρεπορτάζ Νατάσα Ταραράκη με στοιχεία από ant1news

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here