Η Χρυσάφη Μαρία είναι Υποψήφια Βουλευτής στο Νομό Λέσβου με την Νέα Δημοκρατία, είναι γεννημένη το 1985 και είναι κόρη του Μάκη (Μόσχου) Χρυσάφη, γνωστού επιχειρηματία του νησιού μας και της Νίκης Ρεπάνη, από το Πλωμάρι της Λέσβου.

Η Μαρία Χρυσάφη ζει στη Λήμνο, τον τόπο όπου μεγάλωσε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Έχει σπουδάσει Marketing Management και κινείται ως επιχειρηματίας εδω και 15 χρόνια στην αγορά της Λήμνου.

Αγαπάει την εργασία και είναι αποτελεσματική σε ότι αναλαμβάνει. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό. Είναι μέλος του ΠΑΝΣΕΚΑΤ (Πανελληνιος Σύνδεσμος Αλιείας και Κατάδυσης). Είναι μέλος της ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ.

Είναι παντρεμένη με τον Θεόδωρο Γριτζαλή και είναι νέα μητέρα. 

Το LimnosReport, συνάντησε την Μαρία Χρυσάφη Υποψήφια Βουλευτή στο Νομό Λέσβου με την Νέα Δημοκρατία, συνομίλησε μαζί μας  και  απάντησε στις ερωτήσεις μας.

1.Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να είστε υποψήφια βουλευτής .Γιατί με την Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε εμένα για να εκπροσωπήσω τον νόμο μας ως υποψήφια βουλευτής του νόμου Λέσβου. Πολλοί με ρωτάνε γιατί ασχολήθηκα με την πολιτική, σε τέτοια ηλικία, μου λένε ότι η πολιτική είναι βρώμικο παιχνίδι, ότι θα λερωθώ, ότι υπάρχει διαφθορά.. Γι αυτό κι εγώ τους απαντώ, ότι γι αυτό ασχολήθηκα με την πολιτική, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μελλοντικός πρωθυπουργός θέλει ανθρώπους νέους με όραμα για την Ελλάδα μας όχι διεφθαρμένους, όχι βρώμικους και λερωμένους

2.Ποια είναι κατά τη γνώμη μας τα τρία πρώτα πράγματα που θα πρέπει να διεκδικήσουμε για την Λήμνο την επόμενη μέρα με την Ν.Δ. στην κυβέρνηση.

Τα 3 ποιο άμεσα αναγκαία πράγματα που πρέπει να διεκδικούμε όλοι μαζί, ανεξάρτητου πολιτικής οικονομικής και άλλων πεποιθήσεων είναι

1.Ανάπτυξη του βιοτικού μας επιπέδου δηλαδή (υγεία, παιδεία και ασφάλεια)

2. Δικαιότερη φορολογία για όλους, έτσι ώστε να αυξάνετε η ποιότητα ζωής μας για εμάς και τις οικογένειες μας, όταν θα εξασφαλίζετε περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα και έτσι θα απελευθερώνεται η παραγωγικότητα και θα αυξάνετε η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον!

3. Επενδύσεις: επενδύσεις στον προτεγενή τομέα, στην μεταποίηση και τον τουρισμό και στην ανάπτυξη της μεταφορικής σύνδεσης με το κέντρο!! Επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στο νησί μας και θα βάλουν γερές βάσεις για το αύριο όλων των συμπολιτών μας!! Αυτά θα διεκδικήσω και θα διεκδικήσουμε με το καλημέρα της ΝΔ Δημοκρατίας στη κυβέρνηση και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στην κατ’ιδιάν συνάντηση που είχα με τον Κυριάκο Μητσοτάκης, δεν μου υποσχέθηκε απλά, αλλά με διαβεβαίωσε ότι από την πρώτη μέρα θα τα κάνει πράξει για εμάς τα ακριτικά νησιά, αλλά και για όλους τους Έλληνες.

3.Σε κάθε προεκλογική περίοδο ακούμε πολλά για τη «νησιωτικότητα», πόσο μάλλον για την Λήμνο, που είναι από τα πλέον απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας. Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ως προτέρημα και όχι ως μειονέκτημα.

Για να μιλήσεις αληθινά για την νησιωτικότητα χρειάζεται να έχεις γεννηθεί, μεγαλώσει, ζήσει και να συνεχίζεις να ζεις σε ένα από τα αναρίθμητα νησιά του Αιγαίου μας!! Αν κιόλας κάποια είναι στο Βόρειο Αιγαίο, όπως η Μυτιλήνη, ο Άγιος Ευστράτιος, και η Λήμνος το νησί που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω , τότε καταλαβαίνεις απόλυτα τη σημαίνει απομόνωση και απομάκρυνση από το κέντρο και πόσο δύσκολο είναι να βιώνεις αυτήν την τεράστια δυσκολία κάθε μέρα και ώρα.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, δημιουργούσαν περισσότερες δυσκολίες και η πολιτική απομόνωση έφερε την απογοήτευση για το αύριο.. Για μένα άμεσα πρέπει να εφαρμοστούν οριζόντιες πολίτικες για την άμβλυνση αυτών των μειονεκτημάτων με πυλώνες οργανώσεις, στηρίξεις και ενισχύσεις όπως την ολοκλήρωση έργων αναπτύξεις του βιοτικού μας επιπέδου, υγεία, παιδεία, ασφάλεια.Την μεταφορική ενίσχυση και μειώσει του συντελεστή ΦΠΑ. Οργάνωση και εξωστρέφεια του εσωτερικού μας πλούτο, γεωργία και κτηνοτροφία και τέλος την ανάπτυξη του τουρισμού μας προϊόντος.

Εγώ σήμερα παλεύω και θα συνεχίζω να παλεύω με όλους τους συμπολίτες μου στο νόμο Λέσβου, έτσι ώστε τις δυσκολίες να τις κάνουμε προτερήματα, γιατί δεν αξίζουμε μόνο αλλά δικαιούμαστε ένα καλλίτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

4. Όντας πετυχημένη ελεύθερη επιχειρηματίας, πιστεύεις ότι η φορολογικές ελαφρύνσεις που υποσχέθηκε ο Κυριακός Μητσοτάκης επαρκούν για να τονώσουν την αγορά;

Λοιπόν, τα νησιά μας είναι απομονωμένα, και δυσπρόσιτα. Αυτή η δυσκολία πρόσβασης επιβαρύνει τις νησιωτικές οικονομίες, πολύ περισσότερο μάλιστα στην περίπτωση των νησιών του Βορείου Αιγαίου που είναι και ακριτικά και που η φυσική τους ενδοχώρα έχει χαθεί μιας και ήταν τα μικρασιατικά παράλια. Οι τιμές όλων των προϊόντων που μεταφέρονται προς εμάς , είναι πολύ ακριβότερες στα νησιά μας παρά σε μια επαρχιακή πόλη που απέχει ίδια απόσταση από την Αθήνα.

Για τον λόγο αυτό, η Ελλάδα είχε θεσπίσει τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, χωρίς καθόλου να πρωτοτυπεί -καθώς παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες που έχουν νησιά, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στις ιβηρικές χώρες κλπ.

Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι: Η εξομοίωση του ΦΠΑ θα είναι ένα γερό χτύπημα για την ανάπτυξη της νησιωτικής μας οικονομίας, όπως φυσικά και η κατάργηση και άλλων φορολογικών συντελεστών που γονάτισαν την κοινωνία μας. Όμως σίγουρα δεν φτάνουν μόνο οι φορολογικές ελάφρυνσης για να τονώσουν την αγορά και την τσέπη των συμπολιτών μας. Πιστεύω όμως ότι σε συνάρτηση με τους 16 βασικούς πυλώνες ανάπτυξης που ανακοίνωσε ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης , και αυριανός πρωθυπουργός των Ελλήνων, τότε μιλάμε για μια πραγματική έκρηξη για την οικονομία και την τοπική αγορά μας και ένα θετικό σοκ την καταρρακωμένη μας ψυχολογία όλα αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης που βιώνουμε ακόμα.

 

Αξία και ζωή για τα νησιά μας!!!!!

Gepostet von Chrysafi Maria am Dienstag, 2. Juli 2019

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ