Ο Γιώργος Γιαννουλέλης υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με το ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε την Λήμνο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Συναντήθηκε, συνομίλησε, άκουσε άλλα κυρίως εντυπωσιαστηκε από το δυναμικό και τους ανθρώπους της Λήμνου.

Ανήκει σ αυτή τη νέα γενιά πολιτικών που  ζουν ανάμεσα μας! Άνθρωπος της αγοράς, ελεύθερος επαγγελματίας ξέρει καλά τις αγωνίες και τους προβληματισμους της νεολαίας, την ανεργία ,την αναξιοκραρτία και τα αδιέξοδά των νέων κυρίως ανθρώπων. 

Τον συναντήσαμε και απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις του limnosreport

Είστε υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του ΚΙΝΑΛ. Γιατί να επιλέξει κάποιος να ψηφίσει  το ΚΙΝΑΛ σε αυτές τις εκλογές ;

Διότι η  ψήφος στο κίνημα αλλαγής θα είναι η χρήσιμη ψήφος αυτή που θα αποτρέψει τις ακραίες πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει η επερχόμενη ΝΔ ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση μεταφέροντας τα προβλήματα της Λήμνου και της Λέσβου στο κοινοβούλιο επιδιώκοντας άμεσες λύσεις.

Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς μεταξύ των συνυποψήφιων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ;

Διότι μέσα από την επαγγελματική και επιστημονική μου εμπειρία γνωρίζω και μπορώ να δώσω τις λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.  

Τι θα επιδιώξετε την προσεχή τετραετία ως εκλεγμένος Βουλευτής του νομού Λέσβου;

Ξεκινώντας από το ΦΠΑ το οποίο   πρέπει να επανέλθει στους χαμηλούς συντελεστές άμεσα.

Πρέπει να φτιάξουμε ως πολιτεία όλα αυτά τα εργαλεία που θα βγάλουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από την λίστα με τις 20 φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, με χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω αναπτυξιακών εργαλείων ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν αρκετές ποιοτικές μεγάλες επενδύσεις,  απαλλαγή φορολόγησης τα πρώτα χρόνια, επιδότηση της εργασίας με απαλλαγή φορολόγησης στον εργοδότη.

Πιστεύεται ότι η τουριστική ανάπτυξη του νομού μας πρέπει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και  πως θα  αναπτυχθεί επιτέλους τουριστικά η περιοχή μας;

Υπάρχει μια μεγάλη ανισότητα μεταξύ Βόρειου και Νοτίου Αιγαίου όσο αφορά την τουριστική ανάπτυξη.

Όμως πρέπει αυτό το συγκριτικό μειονέκτημα μπορούμε να το μετατρέψουμε σε συγκριτικό πλεονέκτημα, έχοντας χάσει το τρένο του μαζικού τουρισμού και έχοντας διατηρήσει την αρχιτεκτονική μορφή των νησιών με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία να δημιουργηθούν ποιοτικές τουριστικές υποδομές τόσο δημόσιες όπως Μαρίνες Περιπατητικές διαδρομές, όσο και ιδιωτικές αυξάνοντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο σε πλήθος όσο και στο μέγεθος των επενδύσεων καθώς εκεί είναι τα μεγαλύτερα  προβλήματα που εντοπίζονται, το κράτος έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση καθώς η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι ουραγός σε απορρόφηση τέτοιων κονδυλίων διότι δυστυχώς οι πολιτική ηγεσία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Το αιγαίο είναι κοινά αποδεκτό ότι λειτουργεί σε δύο ταχύτητες. Με το Βόρειο Αιγαίο να αισθάνεται παραγκωνισμένο, πως μπορεί να αλλάξει αυτό.

Όπως σας  αναφέρω παραπάνω τα χρηματοδοτικά εργαλεία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν στα Νησιά μας τόσο στο μέγεθος των επενδύσεων, όσο και στο συνολικό προϋπολογισμό των προγραμμάτων, επίσης πρέπει να υπάρξουν συνδυαστικές μορφές χρηματοδότησης και μέσω του τραπεζικού συστήματος με όλα τα παραπάνω θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασία και θα κινηθεί η αγορά στα νησιά μας.

Έχετε εικόνα των προβλημάτων της Λήμνου;

Ποιές θα είναι οι προτεραιότητες  σε περίπτωση εκλογής σας.

Στη Λήμνο  αξίζει ένα καλύτερο αύριο….

Όπως ανέφερα το ΦΠΑ καθηλώνει την αγοραστική δύναμη των νησιωτών.

Το νοσοκομείο έχει άμεση ανάγκη στελέχωσης Ιατρικού προσωπικού πρέπει να δοθούν κίνητρα  με μπόνους στο Ιατρικό  προσωπικό ώστε να υπάρχει κίνητρο να επιλέξουν τα ακριτικά νησιά.

Επίσης πρέπει να δρομολογηθούν νεότευκτα πλοία στις ακτοπλοϊκές  γραμμές με μια εξομάλυνση των δρομολογίων όσο αφορά τα ωράρια αναχώρησης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ