Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στην πόλη Joensuu της Φινλανδίας το 8ο παγκόσμιο συνέδριο για την μουσική στην ορθόδοξη λατρεία. 
Χθές, με μεγάλη αποδοχή από την επιστημονική κοινότητα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και καθηγητής βυζαντινής μουσικής στο Λημνιακό Ωδείο, κ. Παντελής Ζαφείρης, παρουσίασε την βυζαντινή μουσική παράδοση στο Άγιο Όρος με αναφορές στην Λήμνο. 
Ο τίτλος της εισήγησης του με την μετάφραση στα ελληνικά ήταν: » Ο ρόλος του κέντρου των αισθήσεων στην λειτουργική παράδοση του Αγίου Όρους μέσα από τις ολονύκτιες αγρυπνίες».
Είναι πρώτη φορά που η Λήμνος και η βυζαντινή μουσική παράδοση της εκπροσωπείται σε ένα διεθνές συνέδριο καθώς ο Σύλλογος Ιεροψαλτών διά μέσου του προέδρου του είναι πλέον μέλος της ISOCM International Society for Orthodox Church Music (Διεθνής Κοινότητας για την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική  Μουσική) δίνοντας την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και συνεργασιών για την βυζαντινή μουσική μεταξύ της Λήμνου και άλλων χωρών και πόλεων παγκοσμίως.

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here