ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΥΛΙΚΑ
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ψίχα ψωμιού
½ κ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
200 γρ. χυμό Σπιτικής Ντομάτας Pummaro
4 σκελ. σκόρδο
½ κ.γ. κύμινο
150 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι – πιπέρι και το κύμινο.
2. Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια κυλινδρικά.
3. Βάζουμε το χυμό ντομάτας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι, αλάτι – πιπέρι και ½ φλ. νερό.
4. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια.
5. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.
6. Στο τέλος ρίχνουμε τις ελιές, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε μαζί με ρύζι πιλάφι.
7. Εναλλακτικά, μπορούμε να τηγανίσουμε τα σουτζουκάκια στο λάδι για 5 λεπτά και αφού αφαιρέσουμε τα σουτζουκάκια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ζεστό νερό.
8. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 -10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν μέσα στη σάλτσα άλλα 10 λεπτά.
9. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.

Από τη Λένα Κ. Λιάσκα

 

ΠΗΓΗ: cx.irim.us

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here