Διαδοχικές συναντήσεις έχει από  το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες που διεκδικούν την Κυριακή την εκλογή τους στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ενημερωτικό της ΝΔ, που μεταδίδει το ΑΠΕ, η πρώτη συνάντηση ήταν με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και  στη συνέχεια με την υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Ακολούθως  αναμένεται να  συναντηθεί από κοινού με τους υποψήφιους περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδος και Δυτικής Ελλάδος Φάνη Σπανό και Γρηγόρη Φαρμάκη.

Στις συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με τους υποψήφιους περιφερειάρχες που υποστηρίζει η ΝΔ, σύμφωνα με το ενημερωτικό της ΝΔ, δεν περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εκείνες όπου οι υποψήφιοι περιφερειάρχες με το χρίσμα της ΝΔ, έχουν να αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο με υποψήφιο που προέρχεται από τη «γαλάζια» παράταξη, όπως είναι η περίπτωση των διεκδικητών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι τέσσερις υποψήφιοι περιφερειάρχες που ανακοινώθηκε ότι θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΝΔ, έχουν αντιπάλους στο δεύτερο γύρο, από άλλους πολιτικούς χώρους. Οι μεν δυο πρώτοι, έχουν αντιπάλους τους νυν περιφερειάρχες που είναι του ΣΥΡΙΖΑ , οι δε άλλοι δυο , της Στ. Ελλάδας αντίπαλος του γαλάζιου είναι ο Απ. Γκλέτζος, στη δε Δυτ. Ελλάδα ο νυν περιφερειάρχης που πρόσκειται στο ΚΙΝ.ΑΛ

Με το μυαλό στις πρόωρες

Στις άλλες 3 περιφέρειες,  οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που στηρίζει η ΝΔ, διεκδικούν την εκλογή τους , έχοντας αντιπάλους «αντάρτες» της ΝΔ, γεγονός που προφανώς και λόγω των πολιτικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών δεν μπαίνουν στο ίδιο …κάδρο κεντρικά για τη ΝΔ, που  δεν θέλει να ανοίξει πληγές που θα της στοιχήσουν εκλογικά. Στις περιφέρειες Αν. Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, απέναντι στους υποψηφίους της ΝΔ βρίσκονται υποψήφιοι που προέρχονται από την ίδια παράταξη , όπως και ο αντίπαλος της Χρ. Καλογήρου στη δική μας Περιφέρεια Κ. Μουτζούρης. Σε τελική ανάλυση η ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο με οποιοδήποτε αποτέλεσμα για τις τρεις αυτές περιφέρειες και για τη δική μας, δεν έχει και …πόνο να χάσει τίποτα! Αυτοί που θα χάσουν είναι οι υποψήφιοι που δεν θα εκλεγούν, όπως ενδεχομένως αν δεν εκλεγεί η Χρ. Καλογήρου!

Πάντως φαίνεται, για τις τρεις αυτές περιπτώσεις Περιφερειών, η ΝΔ κρατά ισορροπίες και ενδεχομένως να παίζει σε «διπλό» ταμπλό, εν όψει της αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών σε πρώτη φάση, αλλά και της αναμενόμενης κυβερνητικής αλλαγής σε μια δεύτερη φάση.   

 

ΠΗΓΗ: emprosnet.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ