Επιβεβαιωμένα τρέχει αυτές τις ώρες μία δεύτερη κρυφή δημοσκόπηση* για λογαριασμό κεντρικού πολιτικού φορέα! Η ανταπόκριση των πολιτών μεγάλη και αυτό είναι προς τιμήν τους!

Αλλά «γιατί αυτή η ξαφνική πρεμούρα για την Λήμνο»; Είναι η ερώτηση που πλανάται στον αέρα.

Η απάντηση είναι ότι η επικοινωνιακή αποφασιστικότητα ΟΛΩΝ, ώστε το νησί τους να γίνει γνωστό και να μην χαρακτηρίζεται απλά και άδικα ως, «μαύρο στρατόπεδο «, έκανε παγκόσμιο θόρυβο και έτσι έπεσαν πολλά μάτια στην Λήμνο! Μάτια όχι μόνο ιδιωτικά αλλά και δημόσια Ευρωπαϊκά αλλά και Ελληνικά.

Η αξιοποίηση ενός τόπου, με γνώμονα το όφελος των κατοίκων, αλλά και όσων κατάγονται και την επισκέπτονται με την πρώτη ευκαιρία, βασίζεται στο τρίπτυχο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Βουλευτών, Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιφερειάρχη και φυσικά Δημάρχου.

 Ένας κρίκος να σπάσει ή να μην λειτουργεί σωστά κατά την διάρκεια της τετραετίας, τότε απλά χάνεται η τετραετία με τα όποια οφέλη.

Στην νέα τετραετία τα οφέλη είναι πολλά και ίσως και τα τελευταία.

 Έτσι υπάρχουν κεντρικοί σχεδιασμοί, όπως έχει επιβεβαιώσει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Σχεδιασμούς που κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει μιας και στην περιοχή συγκεντρώνονται διεθνή συμφέροντα και φυσικά είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με την γείτονα.

Συζητήσεις που είτε θα φέρουν τεράστια ανάπτυξη στην περιοχή και στο Ανατολικό Αιγαίο συνολικότερα ή θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις ΗΠΑ να μην επιθυμούν το τελευταίο για ενεργειακούς λόγους και την άμεση ανάγκη της Ευρώπης να απαλλαγεί από μονοπωλιακές εξαρτήσεις.

Όλα αυτά ίσως δικαιολογούν το μεγάλο ενδιαφέρον, με αυτό να μετράται μέσω σοβαρών δημοσκοπήσεων πρωτόγνωρου δείγματος.

Στο παρελθόν έχουν περάσει και άλλα αναπτυξιακά τρένα, αλλά η πολιτική ασυνεννοησία άφησε να περάσουν και να χαθούν.

Αυτή την φορά όμως κάποιοι πρέπει να έχουν πάρει την απόφαση να ασχοληθούν πιο σοβαρά και κανείς δεν γνωρίζει πως και πότε θα παρέμβουν.

*Η κρυφή δημοσκόπηση που τρέχει στην Λήμνο γίνεται επι πληρωμή κατά παραγγελία πελάτη και δεν είναι δημοσιοποιήσιμη. Είναι νόμιμο δικαίωμα του καθενός αρκεί να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Πάνος Τσίνοπουλος

Πρώην Σύμβουλος Επικοινωνίας και Marketing

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here