Το πρόγραμμα Terra Lemnia προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε έναν ανοιξιάτικο βοτανικό περίπατο μέσα απ’ το πανέμορφο Δάσος των Βελανιδιών ανάμεσα στα χωριά Ρεπανίδι-Κοντοπούλι.

Ξεναγοί μας στη βόλτα θα είναι οι βοτανολόγοι Μαρία Πανίτσα (Πανεπιστήμιο Πατρών) και Dr. Stefan Meyer (Πανεπιστήμιο Göttingen), οι οποίοι θα μας εξηγήσουν τι είδους φυτά και βότανα πρόκειται να ανακαλύψουμε, θα μας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τη γαστρονομική και τη φαρμακευτική τους χρήση και θα μας αποκαλύψουν μυστικά που κρύβονται σε αυτό το φυσικό ”σεντούκι” χλωρίδας που διαθέτει το νησί.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου θα διεξαχθεί μέσω Instagram ο φωτο-διαγωνισμός #lemnosgo με τις δικές σας φωτογραφίες από βότανα και φυτά που θα ”συλλάβει” ο φακός σας στη διαδρομή!
Ο κάτοχος της φωτογραφίας που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like μέχρι τις 15 Μαϊου θα κερδίσει ένα δώρο έκπληξη!!

Καθ’όλο τον περίπατο θα διατίθενται νερό και αναψυκτικά στους συμμετέχοντες, ενώ θα απολαύσουμε όλοι μαζί μια σειρά από παραδοσιακές χειροποίητες πίτες!

Σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Ρεπανιδίου την Κυριακή 12/5 στις 10:00.
Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από τη Μύρινα στις 09:30 για όποιον το επιθυμεί, με κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης στο πούλμαν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τοπικό μας συνεργάτη κ.Ζαφειρίου στο τηλ. 6945539188 και στο email info@terra-lemnia.net

 

 

 

Καταχώρηση Νατάσα Ταραράκη

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here