ΛΗΜΝΟΣ

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική διακλαδική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2019» (φωτο)

post-img

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πολυεθνική, διακλαδική, αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2019», η οποία ως γνωστόν ξεκίνησε πριν από 12 ημέρες και διεξήχθη σε ολόκληρο το FIR Αθηνών, ημέρα και νύκτα, από όλους τους συμμετέχοντες με πτήσεις «πακέτου» μαχητικών αεροσκαφών πάνω από Μεγίστη (Καστελλόριζο) και Λήμνο, εκτός όλων των άλλων σημείων της ελληνικής επικράτειας που πέταξαν

Σκοπός της άσκησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των συμμετεχόντων κρατών και αεροποριών κατά τρόπο ουσιαστικό, αποτελεσματικό και ασφαλή σε εντατικούς ρυθμούς μάχης. Αξίζει να τονιστεί ότι στη διάρκεια της προαναφερθείσης ασκήσεως πραγματοποιήθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές όπως προσβολές επίγειων στόχων, στόχων επιφανείας, καταστολής/καταστροφής εχθρικής αεράμυνας, καθώς και ερεύνης και διασώσεως (SAR/CSAR) σε περιβάλλον μάχης, με τα πτητικά μέσα να πραγματοποιούν συνολικώς 863 εξόδους από την «έδρα» τους, για όλη τη διάρκεια της ασκήσεως, το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), το ελληνικό “Top Gun”, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδος.

Επισημαίνεται ότι στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων τόσο από την Ελλάδα και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία με την κορυφαία συμμετοχή την για πρώτη φορά ανάπτυξη και μεταστάθμευση εκτός Ιταλίας των F-35A της ΠΑ της φίλης χώρας και το Ισραήλ, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπλέον, συμμετείχαν με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιορδανία, ο Καναδάς, η Κροατία και η Ρουμανία.  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.