ΛΗΜΝΟΣ

Ήφαιστος και “Όραμα ελπίδας” ενώνουν τις δυνάμεις τους! Αυτά είναι τα σημεία Λήψης δειγμάτων στην Λήμνο!

post-img

Ο Ηφαίστου Λήμνου έχει αποδείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί και έξω από τα παρκέ!

Έτσι θέλοντας να “απλώσει” και στην Λήμνο  το σημαντικό έργο που επιτελεί  το  Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»  και της   καμπάνιας του” “Γίνε δότης μυελού των οστών” καλεί τους κάτοικους του νησιού να συμμετάσχουν στην τόσο σημαντική προσπάθεια  και να γίνουμε ΔΟΤΕΣ δίνοντας ελπίδα σε συνανθρώπους μας.

Τι είναι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ιδρύθηκε το 2012 από το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ήρθε να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα συμβατών μοσχευμάτων που αντιμετώπιζε η χώρα μας, λόγω του πολύ μικρού αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η Ελλάδα καταλάμβανε μία από τις τελευταίες θέσεις σχετικά με τον αριθμό εθελοντών δοτών στη διεθνή λίστα. Ο χαμηλός αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα, έχει ως αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών δοτών για όσους χρειάζονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, να γίνεται από το εξωτερικό, αν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, κάτι που συμβαίνει μόνο στο 30% των περιπτώσεων. Αυτό το γεγονός δημιουργεί σημαντικά ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας. Απάντηση στα προβλήματα αυτά, έδωσε η ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία στα 5 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 80.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 41 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται αλλά και συνεχώς εντείνεται.

Σημεία λήψηςδειγμάτων

Σάββατο 6/4 στις 12:00:Στην «Αποθήκη» στο παλιό λιμάνι για ενημέρωση από τους εκπροσώπους του «Οράματος Ελπίδας» και δειγματοληψία

Σάββατο 6/4 14:00 έως 16:00 στο γήπεδο «Νίκος Σαμαράς»

Σάββατο 6/4 18:00 έως 20:00 στο νοσοκομείο

Κυριακή 7/4 10:00 έως 13:00 Πλατεία Υψιπύλης

Κυριακή 7/4 από τις 13:30 έως το τέλος του παιχνιδιού στο γήπεδο «Νίκος Σαμαράς»

 

https://www.facebook.com/IfaistosLimnouBC/videos/2000715813563485/

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.