ΑΠΟΨΕΙΣΛΗΜΝΟΣ

Θεόδωρος Μπαβέας: Για την… Ιστορία να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν… οι νέοι…

Το 2006 Έπαρχος Λήµνου ήταν ο κ. Θεόδωρος Μπαβέας 

Στις 24 Μαρτίου 2006 είχε πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη µε θέµα τον τρόπο διεκδίκησης αιτηµάτων που αφορούσε την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση τότε.

ο κ. Θεόδωρος Μπαβέας  θυμάται τι είχε γίνει τότε και σας το μεταφέρει … “Για την… Ιστορία να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν… οι νέοι…”

 “Πραγµατοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχιακού Συµβουλίου Λήµνου παρουσία του Νοµάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή, του Επάρχου Λήµνου Θεόδωρου Μπαβέα, των Αντινοµαρχών Λέσβου κ. Σάραγκα, και Στεφανιδάκη, κ. Καλλονιάτη, των Επαρχιακών Συµβούλων Λήµνου, των Δηµάρχων Λήµνου, αρκετών φορέων και εκπροσώπων των κοµµάτων Νέας Δηµοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ευρεία σύσκεψη µε θέµα τον τρόπο διεκδίκησης των αιτηµάτων µας, που αφορούν την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Επαρχίας µας. 

Μετά τις τοποθετήσεις των παρευρισκοµένων και µετά από έντονη διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 Συστήθηκε συντονιστική επιτροπή κινητοποιήσεων αποτελούµενη από τον Έπαρχο και τους Δηµάρχους Λήµνου, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του αγώνα.

 Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης της 25 ης Μαρτίου, να αναρτηθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήµων πανό µε διεκδικητικό µήνυµα, µπροστά από το οποίο θα βρίσκονται ο Νοµάρχης, ο Έπαρχος, οι Αντινοµάρχες Λέσβου, οι Επαρχιακοί Σύµβουλοι Λήµνου, ο Δήµαρχος Μύρινας και το Δηµοτικό Συµβούλιο Μύρινας .

 

Να γίνει Παλληµνιακή κινητοποίηση την Πέµπτη 30 Μαρτίου 2006 µε απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Λιµάνι της Μύρινας.

 

Ο Νοµάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής µετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου πέρα από τον Εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα θα είναι και ηµέρα ανάδειξης του ακτοπλοϊκού και γενικότερα του συγκοινωνιακού προβλήµατος που αντιµετωπίζει η ακριτική Λήµνος. Με συντονισµένες και κλιµακούµενες διαµαρτυρίες θα στείλουµε σαφές και βροντερό µήνυµα στην Κυβέρνηση και στο αρµόδιο Υπουργείο ότι επιτέλους πρέπει να δοθεί πάγια οριστική και δίκαιη λύση που να διασφαλίζει την άνετη και τακτική µεταφορά ανθρώπων και προϊόντων από και προς τη Λήµνο. Στον αγώνα αυτό η Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και το Επαρχείο Λήµνου µαζί µε τους τοπικούς φορείς και όλο το Ληµνιακό λαό, συµπαρίστανται και πρωταγωνιστούν».

 

Ο Έπαρχος Λήµνου Θεόδωρος Μπαβέας δήλωσε τα παρακάτω:

 «Ως Έπαρχος καταβάλω υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτηµάτων µας. Επειδή υπάρχει αβεβαιότητα και περιµένουµε την έγγραφη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εµπορικής Ναυτιλίας για τα 3 δροµολόγια από Λαύριο το χειµώνα και ένα από την Κύµη και 4 το καλοκαίρι, που τηλεφωνικώς µε ενηµέρωσαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, καλώ όλους τους κατοίκους του νησιού µας να συµµετέχουν στις δυναµικές κινητοποιήσεις αποδεικνύοντας ότι ξέρουµε να αγωνιζόµαστε και να διεκδικούµε απέναντι στην οποιαδήποτε κυβερνητική αδιαφορία».      

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ ….”

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!