ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χθες Κυριακή σε γνωστό κέντρο συνεστίασης στο πανέμορφο χωριό της Ατσικής, ο συνδυασμός Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης, (ΣΥΜ.Π.ΑΝ) που ομολογούμενος ξεκίνησε ιδιαίτερα ρομαντικά και πολλοί τους χαρακτήρισαν αφελείς για το πολιτικό γίγνεσθαι της Λήμνου, πραγματοποίησε ανοιχτή συνέλευση με σκοπό έναν μέχρι τώρα απολογισμό της ίδρυσης και της πορείας του, καθώς και προχώρησε στην ανάδειξη επικεφαλή, αλλά και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.  

Έτσι και αφού πρώτα αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν επιθυμεί καμία κομματική στήριξη, αλλά ούτε και οικονομική από πουθενά και ότι όλα όσα έγιναν μέχρι τώρα είναι προϊόν δωρεάς φίλων, όπως στην περίπτωση των φυλλαδίων και του λογότυπου από τον κ. Κώστα Σιδηρόπουλο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν στην μέχρι τώρα προγραμματική εργασία, τοποθετήθηκαν όσοι ζήτησαν το λόγο, και προχώρησαν σε εκλογική διαδικασία δια ανατάσεως της χειρός, εάν συμφωνούν για τους πρώτους επτά υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τον κ. Σφυρή, την κα Καλημανά, την κα Τοσούνογλου, τον κο Κωστομοίρη, τον κο Παλάντζα, τον κο Χατζηχαραλάμους, και η κα Δαμανόγλου , και για την Κοινότητα Κοντοπουλίου τον Δημήτρη Μικρέλλη,  στη συνέχεια προχώρησαν στην εκλογή  του επικεφαλή του συνδυασμού, όπου η μόνη υποψηφιότητα ήταν αυτή της  εκπαιδευτικού κ. Χαριτίνης Φωτοπουλου όπου ψηφίστηκε με τον ίδιο τρόπο ομόφωνα.  

Μέχρι σήμερα η κα Φωτοπούλου, έχει να παρουσιάσει ένα τεράστιο κοινωνικό αλλά και εκπαιδευτικό έργο, το οποίο είχε επιλέξει να πραγματοποιεί αθόρυβα και στην αφάνεια, όπως πρέπει να πράττει ο κάθε συλλογικά σκεπτόμενος πολίτης και όχι να επιδεικνύεται ακόμα και με την καλημέρα που λέει με ή χωρίς διπλωματικό χαμόγελο.

Είναι γεγονός ότι, ο λόγος της κα Φωτοπούλου, αλλά και ο πηγαίος δυναμισμός της εξέπληξε ευχάριστα, πολλούς που βρισκόταν στην αίθουσα και δεν την γνώριζαν προσωπικά.

Αφού ευχαρίστησε τα μέλη με την ψήφο εμπιστοσύνης ο λόγος της ξεκίνησε λέγοντας:

«Είναι μεγάλη χαρά αυτή που επωμίζομαι σήμερα, αλλά είμαι σίγουρη ότι μαζί θα ανοίξουμε τους δρόμους που τους έχει ανάγκη ο τόπος, που έφτασε η ώρα να γίνει η τροχιά ανάπτυξης για την Λήμνο. Ωραία όλα αυτά θα τα έλεγε κάποιος άλλος, όλοι μπορούν να τα πουν αυτά… Είμαστε όλοι άνθρωποι της δουλειάς , και πιστεύω ότι εάν ενωθούμε και είμαστε γερά μαζί, μπορεί και να τα υλοποιήσουμε κιόλας.

Μόνο με την δουλειά μπορούμε να προκόψουμε την Λήμνο και θα την παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως οφείλουμε.

Η Λήμνος, έχει άμεση και ουσιαστική ανάγκη από ανθρώπους που μέσα από συλλογική πυγμή, θα πρέπει να διεκδικήσουν την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη και παραμένουν στάσιμα επί πολλές δεκαετίες καθιστώντας έτσι το παρών και το μέλλον του νησιού αβέβαιο.

Δεν «μάσησε» τα λόγια της για την  καθυστέρηση στην επισκευή του Γυμνασίου Μύρινας, και την εγκατάλειψη του ξενοδοχείου ΚΑΣΤΡΟ

Αναφέρθηκε ότι ο συνδυασμός δεν χρειάζεται πολιτικούς «Δεν επιλέξαμε έναν επαγγελματία πολιτικό, οι πολιτικοί έχουν το στίβο τους και εκεί πρέπει να εξασκούνται. Εμείς έχουμε την Λήμνο το νησί μας και εκεί θέλουμε να δώσουμε όλο το δυναμικό μας, με κέντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματα ανεξαρτήτως ή όποιων άλλων φυλετικών διακρίσεων, θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά»

Αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πρόγραμμα που θα είναι δράσης για την ανάπτυξη και την προόδου του νησιού μέσα από συζήτηση με τον κόσμο της Λήμνου, «Έχουμε όνομα, έχουμε ομάδες εργασίας, έχουμε σχεδόν έτοιμο πρόγραμμα, είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε στις εκλογές».

Κάλεσε τους πάντες, αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες, επαγγελματίες, ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, ντόπιους επιστήμονες  εντός και εκτός Λήμνου, να πλαισιώσουν το έργο της παράταξης , την αξία του ανθρώπου δεν την μετράμε με τα πτυχία, αλλά με την ψυχή που δίνει στον κοινό σκοπό.  

Ο κάθε Δήμος πρέπει να καταλαβαίνει ποια είναι η προτεραιότητα με σεβασμό στον άνθρωπο. Ο πολίτης της Λήμνου ξέρει ακριβώς τι θέλει, το πιστεύω αυτό που σας λέω. Το πιστεύω απόλυτα, εσείς ξέρετε ποιο καλά από έμενα, θα είμαστε πάντα στην σωστή τροχιά υπηρέτησης αυτών των συμφερόντων .

Δεν θέλουμε ειδικούς σωτήρες, οι ντόπιοι επιστήμονες θα ασχοληθούν με τις μελέτες  και θα συμπληρώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Θα καταρρίψουμε τον μύθο των ειδικών σωτήρων που επιτίθενται σε εμάς γιατί δεν είμαστε ειδικοί για σωτήρες, τα ξέρουμε τα ειδικά τι κάνουν… Μακριά από εμάς τέτοιες σκέψεις και συμπεριφορές .

Εμείς προϋπηρεσίες και εμπειρίες δεν έχουμε στον Δήμο, αυτό χρειαζόμαστε; Αυτό θα με ρωτήσει αύριο το παιδί μου;  Και θα του δείξω εγώ, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα 30 χρόνων, θα του δείξω την προϋπηρεσία μου στον Δήμο; Δεν θα έπρεπε να το έχω λύσει; Για προϋπηρεσίες θα μιλάμε τώρα; Δεν θα μιλάμε για λύσεις; Δεν θα μιλάμε για τα προβλήματα που θα έχουμε το θάρρος να τα κοιτάμε στα μάτια;

Δεν θέλουμε να γίνουμε πετυχημένοι Δήμαρχοι δεν είναι αυτό το ζητούμενο, πετυχημένη Λήμνο θέλουμε να γίνουμε.  Δεν θέλουμε πετυχημένα πρόσωπα. Πετυχημένη Λήμνο θέλουμε!

 

Limnosreport

 

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here