Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου μέσα σε ένα κείμενο 500 λέξεων, σήμερα αποφάσισε να κάνει γνωστό στους πολίτες της Λήμνου, ποιες είναι οι θέσεις τους για τις Δημοτικές εκλογές στο νησί.

 

Η επιστολή αναφέρει:

           Η νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα και αφορά και στις  Δημοτικές εκλογές με τον νόμο  Κλεισθένη , αλλάζει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οι κομματικές υποψηφιότητες για τους Δήμους ανήκουν στο παρελθόν. Η απλή αναλογική καταργεί στην ουσία το δημαρχοκεντρικό  μοντέλο και  όλες τις  παλαιοκομματικές αντιλήψεις  που επικρατούσαν και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επιβάλει τις συγκλίσεις, και  την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών. Δίνει δύναμη  στους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων να μην είναι απλοί θεατές στις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου.  Οι Δήμοι δεν πρέπει και δεν μπορούν πλέον  να είναι κομματικά παραμάγαζα. Η φιλοσοφία του νόμου είναι να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, να παρακινηθούν  οι πολίτες στο να  ασχοληθούν ενεργά  με τον τόπο τους, ώστε να πάψουν οι Δήμοι να αποτελούν εστίες σήψης, ρουσφετιών και διαφθοράς.

           Τα τοπικά προβλήματα έχουν χρώμα, αλλά δεν χρειάζονται κομματικές παρωπίδες. Οι πολιτικές διαφορές για τα μεγάλα θέματα δεν μπορεί να μπαίνουν  εμπόδιο στην κοινή λογική  και  στην κοινή δράση σε τοπικό επίπεδο. Η προσπάθειά   για καθαρή πόλη, για την  εξασφάλιση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους του νησιού, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας με αειφορία , καθώς  και τα άλλα θέματα της καθημερινότητας  με τα οποία ασχολείται η τοπική αυτοδιοίκηση,  δεν πρέπει να υπονομεύεται  από τη άποψή μας για το ΝΑΤΟ ή το ονοματολογικό των Σκοπίων. Ανοιχτό  μυαλό χρειάζεται, πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες, ανιδιοτέλεια, κοινωνική ευαισθησία, ανθρωπιστικές αξίες,  διαφάνεια, έμπνευση και ικανότητες. 

Ο δικός μας ρόλος

        Στο πλαίσιο αυτό κινούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΛΗΜΝΟΥ. Χρειαζόμαστε Δημοτικές  αρχές με προοδευτικές αντιλήψεις εκφραστές των δημοκρατικών αξιών και της βούλησης  των πολιτών. Χρειαζόμαστε τους πολίτες να βγουν στο προσκήνιο. Να δουν ότι το προσωπικό τους συμφέρον θα εκφρασθεί μέσα  από τη λύση των γενικότερων προβλημάτων του τόπου τους.   Όλοι οι πολίτες, και στο μικρότερο ακόμα χωριό του νησιού μας  μπορούν να έχουν φωνή, τη δική τους φωνή,  και να καθορίζουν οι ίδιοι την πορεία της ζωής τους έξω από μηχανισμούς, αλλότρια συμφέροντα και σκοπιμότητες.  Οι επαγγελματίες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης περνούν πλέον στο περιθώριο.

Η κομματικοποίηση της αυτοδιοίκησης έχει ξεπερασθεί

       Οι πολίτες -ως ψηφοφόροι- δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος και γυρίζουν την πλάτη σε όσους προσπαθούν να τους ποδηγετήσουν. Δεν περιμένουν από μας να τους πούμε  τι να κάνουν.  Η νέα εποχή για τη χώρα μας  – και για την αυτοδιοίκηση- χρειάζεται κινητοποίηση όλων των ενεργών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, διάλογο, και κατανόηση των νέων κοινωνικών δεδομένων. Οι λογικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία δεν πρέπει να επαναληφθούν.

       Τα προβλήματα είναι μπροστά μας απαιτούν λύσεις και δράσεις,  και όχι χρίσματα με επιχρίσματα «ανεξαρτησίας», διαπλοκή, προσωπικές φιλοδοξίες, θεωρίες και φαντασιώσεις. Για τις λύσεις αυτές, προς  το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων, του κόσμου της εργασίας, του πολιτισμού και της προόδου αγωνίζεται και στην τοπική αυτοδιοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά της σύγχρονης εποχής.

 

 

 

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθραGoogle NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ