ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την αδελφοποίηση του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» Λήμνου με το Ελληνικό Σχολείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Dandenong και Περιχώρων- Αγ. Παντελεήμων

Από την τελετή της αδελφοποίησης. Διακρίνονται μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» Λήμνου

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της Αδελφοποίησης μεταξύ του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» Λήμνου και του σχολείου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Dandenong και Περιχώρων.

Η ιστορική αυτή επαφή των δύο σχολείων πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου και ώρα 8:30μμ μέσω διαδικτύου όπου έλαβαν μέρος ταυτόχρονα μαθητές από τη Λήμνο και από το παροικιακό σχολείο.

Η Αδελφοποίηση των δύο σχολείων συμπίπτει με τις εκδηλώσεις της εκατονταετηρίδας από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, θέμα το οποίο ανέφερε εκτενώς ο «Νέος Κόσμος» της περασμένης Δευτέρας. Η Λήμνος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκστρατεία της Καλλίπολης. Περίπου 4.000 Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες νοσηλεύθηκαν στη Λήμνο με τη συνδρομή 96 Αυστραλίδων νοσοκόμων. Όμως, πολλοί πέθαναν και θάφτηκαν σε δύο συμμαχικά νεκροταφεία στη Λήμνο στο Πορτιανού και στο Μούδρο. Συνολικά στη Λήμνο είναι θαμμένοι 148 Αυστραλοί και 76 Νεοζηλανδοί στρατιώτες.

Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Dandenong και Περιχώρων εξήγησαν πού βρίσκεται το Dandenong και αναφέρθηκαν γενικά για τη ζωή στην Αυστραλία.

Από την διεύθυνση του σχολείου τονίστηκε: «Ευχαριστούμε την κ. Χριστίνα Δεσποτέρη, η οποία ήταν ο συνδετικός κρίκος, και τη διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου, κ. Μαρία Παπαπαναγιώτου, που μας καλοσώρισε στο πρόγραμμα αυτό. Χαιρετισμό εκ μέρους του σχολείου του Dandenong απηύθυναν η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Βαλκάνη, η διευθύντρια του σχολείου κ. Ν. Φαρφαρά-Πάσχου. Την αδελφοποίηση καλωσόρισε, επίσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Καραμόσχος, η καταγωγή του οποίου είναι από τη Λήμνο και συγκίνησε ιδιαίτερα όταν είπε ότι είναι Λημνιός τρίτης γενιάς. Εντυπωσιακή ήταν η απαγγελία που έκαναν οι μαθητές μας Νικόλαος Κρινάς, Νεκταρία Αντωνοπούλου, Στέλλα Πλουδιά, Γιάννης Λυκοτραφίτης και Φίλιππος Λυκοτραφίτης, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τα Ελληνόπουλα της Λήμνου.

Η αίθουσα των παιδιών στη Λήμνο ήταν σημαιοστολισμένη με αυστραλιανές σημαίες και τα παιδιά μας από το Ελληνικό σχολείο κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Ήταν πολύ συγκινητική η έναρξη του προγράμματος. Τα παιδιά μας έζησαν την Ελλάδα από κοντά μέσω της τεχνολογίας. Τα παιδιά της Λήμνου έκαναν ομιλίες και μας καλοσώρισαν στο πρόγραμμα και η τελετή αυτή έληξε με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Παντελή Θαλασσινού που τραγούδησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου.Ήταν μια πολύ θετική εμπειρία για τους μαθητές μας που ήρθαν σε επαφή ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη Ελλάδα και νεανικό παλμό από την Αυστραλία και τη Λήμνο.

πηγη: neoskosmos.com

 

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη

Δημοφιλή Άρθρα


 

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τελικά ο αναγνώστης διαβάζει ένα ολοκληρο κατεβατό για την αδελφοποίηση 2 σχολείων εκ των οποίων το ένα κείται μακραν, οπως είπε και ο « εθνάρχης» για την Κύπρο, χωρίς ο αναγνώστης να γνωρίζει σε ποια πολιτεια της Αυστραλίας κεται το Dandenong!

    Να ρωτήσουμε τα παιδια του γυμνασίου του Μούδρου που μίλησαν με τα αλλα διαδικτυακα μήπως ξέρουν να μας πουν τώρα που γίνανε αδερφάκια?

    neoskosmos.com ε?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here