ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 και τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έργο ‘Βορειοανατολικό Μελτέμι: Η πνοή του Αρχιπελάγους’ (MELTEMI) με μία σειρά στη Λήμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κέρους.

Φωτογραφία του χρήστη Aegean Meltemi.

Έπειτα από μία επιτυχημένη περιβαλλοντολογική δράση για τον εορτασμό της ‘Ημέρας Γης’ στο Alaçatı (Αλάτσατα) και Çeşme (Τσεσμέ) στη δυτική ακτή της Ιzmir (Σμύρνης) στην Τουρκία, από την Progressive Board LTD, TR (εταίρο του Ευρωπαϊκού Έργου), το ‘MELTEMI’ θα βρίσκεται στη Λήμνο από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2018 όπου διοργανώνει τις ‘Green & Blue Days 2018’. Με τη συμμετοχή 25μελούς αποστολής φοιτητών από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (GR) και τη συνεργασία του Surf Club Keros (GR) (οι δύο άλλοι εταίροι του Ευρωπαϊκού Έργου) πραγματοποιούνται οι παρακάτω δράσεις με την εθελοντική συμμετοχή και συνέργεια των τοπικών φορέων και επαγγελματιών:

 

20 Μαΐου 2018

 

Blue & Green Day event – ‘Μέρα αφιερωμένη στον Ναυταθλητισμό και τις δραστηριότητες στη Φύση’ στην παραλία Κέρους της Λήμνου (προστατευόμενη περιοχή Natura 2000). Ο Ναυτικός Όμιλος της Λήμνου μαζί με το ΄MELTEMI’ συμμετέχουν σε δραστηριότητες στη φύση και τη θάλασσα (ποδηλασία και θαλάσσια σπορ όπως κανό-καγιάκ-κωπηλασία-ιστιοπλοΐα).

 

Blue Day event – Πολιτιστική Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας στη Νέα Κούταλη Λήμνου.

 

Πολιτιστική Επίσκεψη στην 9η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Όρια», που συνδιοργανώνεται από τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου και τον Α.Ο. «Ηφαιστία» στη Δημητριάδειο Σχολή στο Κοντοπούλι, από τις 19 έως τις 22/05/2018.

21 Μαΐου 2018Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000’

Green and Blue Day event – ‘Εθελοντικός Καθαρισμός Παραλίας Κέρους Λήμνου’ με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας της Λήμνου, των Λιμενικών Αρχών Λήμνου, μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου Λήμνου και φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα θα μοιραστούν από την ‘Xρυσάφη ΑΒΕΕ’ και θα δώσουν ενέργεια στους συμμετέχοντες.

 

  • δράση περιλαμβάνει:

 

  • Ενημέρωση για θέματα που αφορούν τα απορρίμματα, τη συλλογή και τη διαλογή τους και τον βαθμό επικινδυνότητάς τους

 

  • Συλλογή Απορριμμάτων στην Παράκτια Ζώνη της περιοχής του Κέρους.

 

  • Διαλογή επί τόπου και Αξιολόγηση: Διαχωρισμός Απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη, δημιουργία ‘Λόφων Σκουπιδιών’ και μεταφορά των διαλεγμένων απορριμμάτων στα μέρη συγκέντρωσης απορριμμάτων του νησιού με τη συνεργασία των Λιμενικών Αρχών Λήμνου.

 

  • Παρουσίαση των πιο περίεργων ευρημάτων αλλά και αντικειμένων που ‘ταξίδεψαν’ στη θάλασσα.

 

Τόπος συνάντησης: Παραλία Κέρους (Surf Club Keros) και Ώρα: 09:00

 

Green Day event – Ομαλή Πεζοπορία σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και βιωματική ξενάγηση για τη βιοποικιλότητα της περιοχής και του νησιού από την Περιβαλλοντολόγο και πιστοποιημένη από το Interpret Europe, ξεναγό ερμηνείας, Άντα Μαυρομμάτη (‘Nature Traveler’).

 

Blue Eno-Gastronomy: Η Οινο-Γευσιγνωσία ενός Νησιού’ – Βιωματική γαστρονομική εμπειρία με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, με την υποστήριξη της ‘Taste Lemnos’ και του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο σύγχρονο παραδοσιακό ‘σπίτι των γεύσεων Pezoula Café στον Μούδρο Λήμνου.

 

 
 
 

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη
  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here