ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

O chef, του 7 Cactus, Κώστας Καλύβας μας δίνει τη συνταγή του για ένα πεντανόστιμο πιάτο, το οποίο θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Υλικά :

  • Τραχανάς ξινός  χοντροκομμένος 100g
  • Ζωμός από άγριο μάραθο 200g
  • Ζωμός κότας
  • Μπούκοβο 4g
  • Θυμάρι 7g
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • Σύγκλινο / καλαθάκι Λήμνου για το γαρνίρισμα
  • ¼ κρεμμύδι κομμένο Μπρινουάζ

http://www.elenitsolaki.gr/wp-content/uploads/2018/05/thumbnail_traxanoto-2-768x512.jpg

Τρόπος μαγειρέματος :

Σε ένα τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει προσθέτω τον τραχανά και τον αφήνω για 1’ λεπτό .

 Ρίχνω  τους ζωμούς σταδιακά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύω συνεχώς .

Προσθέτω θυμάρι, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι.

Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να χυλώσει (σαν το ριζότο) .

Σερβίρω και από πάνω γαρνίρω με το καλαθάκι και το σύγκλινο

ΠΗΓΗ: .elenitsolaki.gr

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη


 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here