ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάθε Πάσχα δοκιμάζω και ένα διαφορετικό είδος κουλουράκια. Τα κουλουράκια όμως της Λήμνου που με «φίλεψε» η φίλη μου, η Φωτεινή με ενθουσίασαν. Αρωματικά, με τόνους βανίλιας αλλά και πορτοκαλιού και γεύση εξαιρετική. Η εμφάνισή τους είναι ξεχωριστή και μοιάζουν με ανοικτόχρωμα τσουρεκάκια.

Το ξωκλήσι της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας γνωστό από το 1305 μετόχι της Μονής Μεγίστης Λαύρας, κοντά στο χωριό Εβγάτη, 4 χιλ. από τη Μύρινα.

Αυθεντική γεύση νησιώτικη όμορφη όπως το νησί της.

Πασχαλινά κουλουράκια Λημνιώτικα

Από τη χαρισματική βοτανολόγο και μαγείρισσα Φωτεινή Κασσαβέτη

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

250 γρ. βούτυρο

450 γρ. ζάχαρη

6 αβγά

1 ποτήρι γάλα

1 φακελάκι αμμωνία

1 κ.γ. βανίλια

ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Τρόπος παρασκευής

  • Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χωρίζουμε τα αβγά και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους στο μείγμα της ζάχαρης.
  • Σε καθαρό και στεγνό κάδο ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας με τη μαρίζ πολύ απαλά.
  • Βράζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και, αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την αμμωνία, ανακατεύοντας καλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο κάδο, ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέτουμε στη ζύμη πρώτα το ξύσμα λεμονιού, ύστερα σιγά σιγά το αλεύρι και τη βανίλια και ζυμώνουμε καλά.
  • Πλάθουμε κουλουράκια, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά.

 

πηγη: emvolos.gr

 

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη


 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here