Το παρακάτω κείμενο και οι φωτογραφίες ανήκει σε αναγνώστη, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2016 είχε αναφερθεί για τον ξεχασμένο ήρωα στρατιώτη Αντιοπούλο Γεώργιο, ο οποίος έχασε την ζώη του σε ηλικία μόλις 25 ετών στις 10 Οκτωβρίου 1956 από έκρηξη παγιδευμένης νάρκης στη θέση Σαράβαρι του Κοντοπουλίου. (Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο)

Τότε ζητούσε κάποιος να ξανά ενδιαφερθεί  για το μνήμα του αδικοχαμένου στρατιώτη όπως γινόταν την δεκαετία του 80.

Σήμερα μετά από ένα χρόνο ενημερώνει ότι ο στρατός αποκαταστήστε το μνήμα σαν ελάχιστο δείγμα τιμής προς αυτόν και μεταφέρει τα συγχαρητήριά του:  

«Ήταν Σεπτέμβριος του 2016 όταν σας είχα στείλει και δημοσιεύσατε τις δυο πρώτες φωτογραφίες του εγκαταλελειμμένου τότε μνήματος του ξεχασμένου αυτού ήρωα που σκοτώθηκε στο Νησί μας εν ώρα καθήκοντος.
Προ διμήνου περίπου είδα ότι ξεκίνησε, ο στρατός φυσικά, την αποκατάσταση του τάφου  και πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε  σαν ελάχιστο δείγμα τιμής προς τον αδικοχαμένο στρατιώτη (οι δυο τελευταίες φωτογραφίες).

Πιστεύω,  ότι όλο το έργο της αποκατάστασης έγινε από υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης στο πρόσωπο του Ήρωα αυτού , αλλά νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην αποκατάσταση αυτή και ειδικά στον στρατιωτικό διοικητή του νησιού μας, ο οποίος -και είναι προς τιμή του- το επισκέφτηκε προσωπικά.

Τέλος εκφράζοντας και μόνο προσωπική άποψη νομίζω ότι θα ταίριαζε μια επιγραφή με τη ρήση του Ευριπίδη : ΠΑΣΑ ΓΗ ΠΑΤΡΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ.»

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here