Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες των Ευρωπαϊκών χωρών, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της Αγγλικής Γλώσσας, κ. Μέρμηγκα, διοργάνωσε ένα μικρό αφιέρωμα στις γλώσσες που αποτελούν σήμερα την πολυπολιτισμική πραγματικότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας πιο συγκεκριμένα.
Οι μαθητές δημιούργησαν κολάζ με λέξεις από διάφορες γλώσσες, έκαναν σύντομες παρουσιάσεις λέξεων με κοινές ρίζες που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αντάλλαξαν χαιρετισμούς και χρησιμοποίησαν καθημερινό λεξιλόγιο προερχόμενο από διάφορες χώρες και παρουσίασαν τη γαστρονομική κουλτούρα διαφόρων χωρών.
Τέλος, έγινε σύνδεση με διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών και ήρθαν σε επαφή με τη μουσική τους κουλτούρα. Σε μια εποχή που το διαφορετικό είναι ανάγκη να συμπεριληφθεί στην πολιτισμική μας συνείδηση, το Γυμνάσιο Μούδρου ξεκινώντας από τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό κάνει άνοιγμα στο σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην πολιτισμική ιδιαιτερότητα κάθε λαού
Ειδήσεις Σήμερα:
- Παντελής Μπούμπουρας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας: «Η δύναμή της βρίσκεται στους ανθρώπους της»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Δείτε το χάρτη
- Ιός του Δυτικού Νείλου: Ρεκόρ επταετίας σε κρούσματα και θανάτους – Στο «κόκκινο» οκτώ περιοχές στην Αττική
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.






