ΛΗΜΝΟΣ

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ ΛΗΜΝΟΣ» παραδοσιακά προϊόντα, νέας εποχής! (φωτο)

post-img

 

Η καλλιέργεια του σιταριού στην Λήμνο δεν είναι απλή υπόθεση. Το ήπιο μεσογειακό κλίμα, οι αναγκαίες βροχοπτώσεως στις κατάλληλες χρονικές περιόδους και η συγκομιδή του την κατάλληλη στιγμή με απουσία υγρασίας, είναι μόνο μερικά από τα «μυστικά» της «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ»  που εδώ και εκατό χρόνια (από το 1919) μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Οι απομονωμένες  εύφορες πεδιάδες της Λήμνου, από τα κλασικά χρόνια όταν ήταν ο σιτοβολώνας της Αρχαίας Αθήνας και  μεταγενέστερα ο προμηθευτής της αυτοκρατορικής αυλής του Βυζαντίου, μέχρι και σήμερα αποδίδουν υψηλής ποιότητας σιτηρά με μεγάλο μέγεθος, χρυσαφί χρώμα , εξαιρετική υφή και έντονη γεύση στοιχεία που κάνουν την πρώτη ύλη να ξεχωρίζει .

 

«Στην οικογένεια μας είμαστε περήφανοι για τα προϊόντα μας. Με μεράκι και αγάπη για την Λημνιά γη καλλιεργούμε τα εκλεκτά σιτάρια και κριθάρια της Λήμνου που αιώνες  σπέρνονται στην γη των προγόνων μας. Στην βιοτεχνία μας αρτοποιούμε παραδοσιακά χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή βελτιωτικών και διπλοφουρνίζουμε με παραδοσιακό τρόπο».

Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ» έχει σαν αντικείμενο της την παραγωγή καθώς και εμπορία παραδοσιακών αρτοποιημάτων αλλά και ζυμαρικών. Με πρώτες ύλες που παράγονται αποκλειστικά στην Λήμνο.

Φιλοσοφία – Στόχοι εταιρίας

 Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ», θέτοντας υψηλούς στόχους σε ότι αφορά την πρωτοπορία και την υψηλή ποιότητα, σε όλη την επιτυχημένη πορεία της, επενδύει διαρκώς στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα: την επιλογή πρώτων υλών αρίστης ποιότητας καθώς και την υψηλή κατάρτιση του προσωπικού της. Η εταιρεία έχει επιλέξει ως μέσο για τη διαρκή ανάπτυξη της, μια σαφώς καθορισμένη πολιτική όσο αφορά την ασφάλεια των προϊόντων της και στοχεύει στην συνεχή ανανέωση και βελτιστοποίηση τους, σύμφωνα με τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς.

«Πρωταρχικός μας σκοπός είναι η ανταπόκριση στις απαιτήσεις των καταναλωτών μας, αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, αγνές γεύσεις χωρίς συντηρητικά με τα υψηλότερα διατροφικά στάνταρ που η εποχή προστάζει».

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Η πρώτη ύλη

Στην  «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ» ακούμε το σφυγμό της γης, δημιουργούμε μια οργανική σχέση μαζί της, βλέποντας την να ζωντανεύει αφουγκραζωντας τις ανάγκες της . Προϊόν της  παραγωγής  μας είναι το ξεχωριστής για την ποιότητα και την γεύση του,  τοπικής ποικιλίας σκληρό σίτάρι “Λήμνος”. Αυτό αλέθεται σε παραδοσιακό μύλο στο νησί . Το σκληρό κίτρινο αυτό αλεύρι συσκευάζεται στις εγκαταστάσεις μας  με τα πιο σύγχρονα μέσα και προσφέρεται σε κάθε καταναλωτή.

Τα προϊόντα που ξεχωρίζουν

Αρτοπαρασκευάσματα: παξιμάδια κριθαρένια κριθαρένια με 85 % περιεκτικότητα σε κριθάρι, μπουκιές κριθαρένιες, παξιμάδια ολικής άλεσης με 85 % περιεκτικότητα σε αλεύρι ολικής άλεσης,  μπουκιές σταρένιες ολικής άλεσης, σιταρένια παξιμάδια, σιταρένιες μπουκιές, λαδιού, σιταρένιες  μπουκιές γλυκάνισου, κουλουράκια σμυρνέικα της προγιαγιάς  Χρυσάνθης, τριμμένη φρυγανιά, ψωμί του τοστ σίτου και σιταρένιο ολικής άλεσης, τραχανάς γλυκός σταρένιος απο δίκοκκοσιτάρι Λήμνου

 

Παραδοσιακά ζυμαρικά: φλωμάρι Λήμνου μέτριο,    φλωμάρι Λήμνου χοντρό, φλωμάρι Λήμνου πλατύ

Αλεύρι: Κίτρινο Αλεύρι Λήμνου από σκληρά σιτάρια ποικιλίας “Λήμνος” και φυσικά συσκευασία σκληρό αλεύρι Λήμνου 1 kg

Επισκεφτείτε  την σελίδα μας http://lemnosbakery.gr/el για πιο αναλυτικές πληροφορίες.

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ»

Σπέρνουμε,  Θερίζουμε,  Ζυμώνουμε

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!