ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια κάθε νησιού, είναι αυτό που λένε η «βιτρίνα» του, αφού είναι και οι μοναδικές  πύλες εισόδου σε αυτά.

 Πολλές φορές μάλιστα  η εικόνα του, από φωτογραφίες λιμανιών που βλέπουμε στο διαδίκτυο, μπορεί αυτό να επηρεάσει στην τελική  απόφαση επιλογής  ως προορισμός διακοπών.

Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε την σπουδαιότητα που έχει για ένα νησί το  λιμάνι του, μια και στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκεται και στην πρωτεύουσα του. (αναφερόμαστε κυρίως στο λιμάνι προσεγγισης της ακτοπλοΐας )

Πρόσφατα, η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της,  το ποσόν των 250.000€ για την μελέτη των χερσαίων εγκαταστάσεων Μύρινας, και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού προγραμματισμού έχει αποστείλει στο Λιμενικό ταμείο Λήμνου το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης που αφορά τις χερσαίες εγκαταστάσεις του λιμένα της Μύρινας

Με λίγα λόγια, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην υλοποίηση της μελέτης, αφού τα χρήματα  βρέθηκαν και από μέρα σε μέρα αναμένεται η απάντηση από το Λιμενικό ταμείο Λήμνου για να προχωρήσει η παραπάνω μελέτη.

Ελπίζοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το λιμάνι της Μύρινας θα γίνει το στολίδι που αξίζει στο νησί.   

Σίγουρα τα χρήματα δεν επαρκούν για να αλλάξει πραγματικά όψη το λιμάνι της Μύρινας. Αλλά είναι μια καλή αρχή.

 

Παρεμβάσεις όμως, ειναι απαραίτητο να γίνουν και στο παλιό λιμάνι προκείμενου να διατηρηθεί και να τονιστεί ακόμα περισσότερο ο γραφικός χαρακτήρας του (μικρο λιμανακι).

 

Το σίγουρο είναι οτι όλοι μας ακόμα και οι πολίτες πρέπει να συμβάλουμε στο να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα του λιμανιου μας, από την καθαριότητα μέχρι το που παρκάρουμε τα αυτοκινητά μας.

 

Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τον ανταγωνισμό των άλλων νησιών πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν,  με σχέδιο και μεθοδικότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here