ΛΗΜΝΟΣ

Επισκέψιμος πλέον ο Βοτανικός κήπος Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μετά από πολυετή προσπάθεια χωρίς ιδιαίτερη χρηματοδότηση, αλλά με την συνεργασία του Δήμου Λήμνου και την υποστήριξη τοπικής εταιρείας εστίασης ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΛΗΜΝΟΥ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ έχει πλέον ολοκληρωθεί, και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία ως επισκέψιμος χώρος από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή ομάδα επισκεπτών.

Ο κήπος περιλαμβάνει 160 φυτά συνολικά, με την πλειοψηφία αυτών από την χλωρίδα του νησιού, πιστοποιημένα από την υπεύθυνη βοτανολόγο του κήπου κα Ειρήνη Βαλιανάτου.

Ο κήπος είναι συνδεδεμένος με βάση δεδομένων έτσι ώστε για κάθε ένα φυτό ο επισκέπτης να αποκτά πλήρη πληροφόρηση με την χρήση του κινητού του πάνω στο καρτελάκι του φυτού!

Όσοι ενδιαφέρονται νε επισκεφθούν τον κήπου με ξενάγηση μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα:

Είτε ηλεκτρονικά: botanicalgarden@fns.aegean.gr είτε τηλεφωνικά: 2254083016

      

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

 

Χαράλαμπος Καραντώνης

Αναπληρωτής Καθηγητής  

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.