ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η αγωνία του σύγχρονου γονέα, στην εποχή των συνεχών απαιτήσεων, της πολυπλοκότητας και των ραγδαίων εξελίξεων είναι να καθοδηγήσει ορθά το παιδί του στην δύσκολη επιλογή του επαγγέλματος που θα ακολουθήσει. 

Οι έφηβοι της εποχής μας καλούνται όχι μόνο να βρουν ένα επαγγελματικό τομέα που να εξασφαλίζει προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και πολλά περισσότερα, όπως να ταιριάζει στην δική τους μοναδική προσωπικότητα, να αναδεικνύει τα ταλέντα τους και βέβαια να παρουσιάζει δυνατότητες εξέλιξης.

Η λήψη αυτής της απόφασης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς τις συνυπάρχουσες εντάσεις και αμφισβητήσεις που χαρακτηρίζουν  την περίοδο της εφηβείας.

Το Ariston test αποτελεί μια νέα και πανευρωπαϊκά πρωτοποριακή μέθοδος επαγγελματικού προσανατολισμού που οδηγεί τους μαθητές στην κατάλληλη επιλογή αντικειμένου σπουδών το οποίο και θα τους  οδηγήσει στη συνέχεια σε μια λαμπρή επαγγελματική πορεία.

Τι είναι το Άριστον Τεστ

 

Το ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ είναι ένα πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες/δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του ατόμου, και στη συνέχεια εντοπίζει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν, καθώς και τα αντίστοιχα τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Ο εξεταζόμενος, λαμβάνοντας υπόψη του τα ευρήματα του ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Σε ποιούς απευθύνεται το Άριστον Τεστ

Σε μαθητές Γυμνασίου, προκειμένου να τους δώσει κατεύθυνση και προσανατολισμό στην παραπέρα πορεία τους αλλά διέξοδο και απάντηση σε όσους αντιμετωπίζουν το δίλημμα : Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ;

Σε μαθητές της Α΄ Λυκείου, προκειμένου να τους δώσει έγκαιρη αλλά και έγκυρη λύση, στο δίλημμα  επιλογής κατεύθυνσης.

Σε μαθητές της Β΄ Λυκείου, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τις  ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητές τους με συγκεκριμένα επαγγέλματα , ώστε να λάβουν σωστές αποφάσεις σχετικές με την  αλλαγή της κατεύθυνσης, καθώς και την επιλογή ειδικού και επιλεγόμενου μαθήματος.

Σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου να εντοπίσουν τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους, με ταυτόχρονη πληροφόρηση για τις αντίστοιχες σπουδές, ώστε με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου,  να λάβουν με ασφάλεια και σιγουριά, αποφάσεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον τους.

     Πώς γίνεται το Άριστον Τεστ;

 • Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό στο χρήστη.
 • Υποβάλλει 450 περίπου ερωτήσεις ικανοτήτων, ενδιαφερόντων και προτιμήσεων.
 • Διατίθεται μέσω πιστοποιημένων Συμβούλων και υλοποιείται μόνο με τη χρήση Η/Υ.
 • Γίνεται χωρίς τη μεσολάβηση ή τον έλεγχο τρίτων, ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων.
 • Ολοκληρώνεται σε 40 περίπου λεπτά.
 • Διαθέτει ανιχνευτή ψεύδους, ώστε να ανιχνευθεί η ειλικρίνεια του εξεταζόμενου.

Γιατί να κάνω το Άριστον Τέστ;

Έχοντάς υπ’ όψιν μας ότι στην χώρα μας ένα μεγάλο ποσοστό των νέων που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους φτάνουν στην απόφαση αυτή εξ’ αιτίας λανθασμένης επιλογής, και εκτιμώντας παράλληλα, ότι η σωστή επιλογή επαγγέλματος αποτελεί σημαντικό παράγοντα ισόρροπης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και ως εκ τούτου έχει διαχρονική σημασία, σου γνωστοποιούμε ότι το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ χορηγείται ήδη σε πάνω από 450 πιστοποιημένα κέντρα σε όλη την Ελλάδα. ΄

Κάνοντας το Άριστον τεστ θα μπορέσεις να απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

 • Ποιο είναι το επάγγελμα που μου ταιριάζει και μπορώ να ασκήσω με επιτυχία;
 • Ποιες σχολές με οδηγούν στα επαγγέλματα  που μου ταιριάζουν;
 • Ποια κατεύθυνση να διαλέξω;
 • Πώς θα συμπληρώσω αποτελεσματικά το μηχανογραφικό μου δελτίο;

Πόσο αξιόπιστο είναι το Άριστον τεστ;

Το ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ είναι, και μάλιστα με διαφορά, το πλέον αξιόπιστο τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού διότι:

 • Βασίζεται σε μελέτες και έρευνες πλέον των 30 ετών.
 • Εξασφαλίζει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο την αντικειμενικότητα και την ειλικρίνεια των απαντήσεων (5 βαθμοί αλήθειας).
 • Έχει το μεγαλύτερο Δείκτη Αξιοπιστίας (99%) και ευρύτατο Δείγμα Στάθμισης (10,000 νέοι) παγκοσμίως.
 • Εκδίδει αποτελέσματα βάσει πολύπλοκων μαθηματικών υπολογισμών, συγκρίσεων και συνδυασμών (850 εκατομμύρια περίπου), που εκτελούνται εξατομικευμένα για κάθε άτομο.

Μην ξεχνάμε: Με ελλιπή ή ανύπαρκτο επαγγελματικό προσανατολισμό δεν γίνονται μόνο εσφαλμένες επιλογές, αλλά ξοδεύουμε ενέργεια, χρόνο και χρήμα χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μαρία Μαμαλίκου

Σχολική Ψυχολόγος

Πιστοποιημένη σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού

ΤΗΛ: 6978089583

https://www.facebook.com/psychologoslemnos/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here