Κόσμος

Τουρκία: Πάνω από 400 συλλήψεις κατά τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη

post-img

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι που συμμετείχαν στους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς συνελήφθησαν σήμερα (01/05) στην Κωνσταντινούπολη, όπου ένα τμήμα της πόλης έχει παραλύσει για να αποτραπούν συγκεντρώσεις στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ, όπως ανέφερε το παράρτημα της Κωνσταντινούπολης της Ένωσης Προοδευτικών Δικηγόρων (CHD). Ο αριθμός των συλλήψεων υπερβαίνει τις 400.

Οι Αρχές δεν έδωσαν αμέσως στοιχεία.

Συλλήψεις έλαβαν χώρα στις συνοικίες Μπεσίκτας και Μετζιντιέκοϊ στον ευρωπαϊκό τομέα της πόλης, όπου η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους που οδηγούσαν στην πλατεία Ταξίμ.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται σε αυτή την τεράστια παραλιακή λεωφόρο, θέατρο σημαντικών αγώνων για τη δημοκρατία στο παρελθόν, από τότε που οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στο κοντινό πάρκο Γκεζί συγκλόνισαν την κυβέρνηση το 2013.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η αστυνομία είχε αποκλείσει την πλατεία για αρκετές ημέρες.

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την Τετάρτη (30/04) τη σύλληψη περισσότερων από 100 ανθρώπων πριν από την Πρωτομαγιά στην Τουρκία, προτρέποντας τις αρχές να άρουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν σήμερα σε δύο περιοχές στον ασιατικό τομέα της πόλης κατόπιν αιτήματος των συνδικάτων, σύμφωνα με εικόνες από τουρκικά Μέσα ενημέρωσης και έναν εικονολήπτη του AFP.

«Η πλατεία Ταξίμ πρέπει να ανακτηθεί από αυτό το καταπιεστικό καθεστώς», ανέφερε ο Οζγκούρ Οζέλ, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, Σοσιαλδημοκράτες), της κύριας δύναμης της αντιπολίτευσης, σε μία από τις συγκεντρώσεις.

Η Κωνσταντινούπολη αποτέλεσε θέατρο μεγάλων διαδηλώσεων στα τέλη Μαρτίου, σε τόσο μεγάλη έκταση που δεν είχαν παρατηρηθεί από το 2013, μετά τη σύλληψη του Δημάρχου της αντιπολίτευσης της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, του κύριου πολιτικού αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν για συμμετοχή σε απαγορευμένες διαδηλώσεις, σύμφωνα με τις Αρχές.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.