Κόσμος

Εκλογές στη Γαλλία: Θρίαμβο της Λεπέν με 34% δείχνουν τα exit polls- Τρίτος ο Μακρόν

post-img

Οι Γάλλοι, εν μέσω κλίματος πόλωσης, προσήλθαν -με μεγάλη συμμετοχή- στις κάλπες, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, στις εννέα το βράδυ ώρα Ελλάδας.

 

Συγκεντρώνοντας το 34,2% των ψήφων ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμόTF1.

 

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς με 29,1%, την τρίτη θέση η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη με 21,5 % και την τέταρτη το Ρεπουμπλικανικό κόμμα με 10%.

 

Ωστόσο,. σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το κομμάτι της Μαρίν Λεπέν δεν αναμένεται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει μετά τον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής.

 

Οι πρώτες εκτιμήσεις του γαλλικού Τύπου δίνουν 230 – 280 έδρες στην Μαρίν Λεπέν στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση (χρειάζεται 289 για να σχηματίσει κυβέρνηση), 125 – 165 έδρες στο«Νέο λαϊκό μέτωπο» του Μελανσόν και μόλις 30 – 70 έδρες στοννυν Πρόεδρο της Γαλλίας, που είναι ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης! Η Λεπέν χρειάζεται 289 έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση και το κόμμα της, ο Εθνικός Συναγερμός, έχει δηλώσει πως θα σχηματίσει κυβέρνηση μόνο με απόλυτη πλειοψηφία

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!