Κόσμος

Ισραήλ: Αγνοήθηκε έγγραφο που προειδοποιούσε δύο εβδομάδες πριν από την 7η Οκτωβρίου για μαζική εισβολή

post-img

Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός “Kan 11” αποκάλυψε ένα έγγραφο πληροφοριών που ετοίμασε ο ισραηλινός στρατός τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο επανεξετάζει την εκπαίδευση των ελίτ δυνάμεων Al-Qassam, η οποία περιελάμβανε μια μαζική εισβολή στις ισραηλινές περιοχές και τη απαγωγή  200-250 Ισραηλινών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το έγγραφο παρουσιάστηκε στη Στρατιωτική Διεύθυνση της Γάζας της Νότιας Διοίκησης του Ισραηλινού Στρατού, η οποία επιχειρεί εντός της Λωρίδας της Γάζας και της γύρω περιοχής. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Μεραρχία της Γάζας έλαβε το έγγραφο αμέσως μετά την κατάρτιση του και «αγνοήθηκε σχεδόν εντελώς».

Το συγκεκριμένο έγγραφο πληροφοριών εκδόθηκε μόνο δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση της περασμένης 7ης Οκτωβρίου και περιέγραφε λεπτομερώς το σχέδιο που ετοίμασε το Al-Qassam για επιδρομή και υπέρβαση ισραηλινών θέσεων στα «περίχωρα της Γάζας.

Μάλιστα προειδοποιούσε για τον αριθμό των Ισραηλινών που θα απαχθούν από τις παλαιστινιακές ομάδες αντίστασης στην σχεδιαζόμενη, τότε, επίθεση.

Attack by Palestinian militants Israel, on Saturday, Oct. 7, 2023. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!