Κόσμος

Ομιχλώδες το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία – Διαδηλώσεις, δηλώσεις και καχυποψία

post-img

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι κατέβηκαν τους δρόμους του Παρισιού και όλων των μεγάλων πόλεων διαδηλώνοντας κατά της ακροδεξιάς, ο πρόεδρος Μακρόν καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους με σύνεση επικαλούμενος τη κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα και προειδοποιώντας ότι οι αντίπαλοί του, τους οποίους αποκαλεί «τα δύο άκρα», δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και παρουσιάζουν προγράμματα μη ρεαλιστικά κι επικίνδυνα για την οικονομία.

Στο στρατόπεδο της ακροδεξιάς, ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης Ζορντάν Μπαρντελά δηλώνει πανέτοιμος να γίνει πρωθυπουργός και να πάρει τη σκυτάλη διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και αναμοχλεύει τα βασικά αντανακλαστικά της κομματικής του βάσης με εξαγγελίες για αύξηση της αγοραστικής δύναμης και περιορισμό της μετανάστευσης.

Σχεδόν ένα 24ωρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές τα κόμματα παραμένουν σε εσωτερικό αναβρασμό. Ο ακροαριστερός Μελανσόν αποκλείει από το ψηφοδέλτιο τους επικριτές του.

Ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος αναστατώνοντας του Σοσιαλιστές που θέλουν νέα σελίδα. Και το δεξιό κόμμα του Ρεπουμπλικάνων είναι βυθισμένο στην αβεβαιότητα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που ακύρωσε την καθαίρεση του προέδρου Ερίκ Σιοτί που οδηγεί το κόμμα σε διάσπαση ανακοινώνοντας συμμαχία με τη Λεπέν και το Μπαρντελά.

Η χαοτική κατάσταση και η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα παραδοσιακά κόμματα επωφελούν την Λε Πεν και τον Μακρόν, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε οτι αφού προετοίμαζε τις πρόωρες εκλογές εδώ και εβδομάδες, πέταξε τη χειροβομβίδα στα πόδια των αντιπάλων του.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!