Κόσμος

Euro-Med Human Rights Monitor: Εκρηκτικά που ισοδυναμούν με δύο πυρηνικές βόμβες έχει δεχθεί η Γάζα

post-img

Το Ισραήλ  έχει ρίξει περισσότερους από 25.000 τόνους εκρηκτικών στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, που ισοδυναμεί με δύο πυρηνικές βόμβες.

Σύμφωνα με το Euro-Med Human Rights Monitor, η πυρηνική βόμβα Little Boy που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Χιροσίμα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απέδωσε 15.000 τόνους ισχυρών εκρηκτικών και κατέστρεψε τα πάντα σε ακτίνα 1,6 χιλιομέτρων (1 μίλι).

Δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες δείχνουν ότι ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί με πολλά νοσοκομεία, σχολεία, χώρους λατρείας και σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν από ισραηλινές επιθέσεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Ολόκληρα συστήματα επικοινωνίας και εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού έχουν επίσης απενεργοποιηθεί.

Πηγή: Al Jazeera

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!