Κόσμος

Το νεκροταφείο των ποδηλάτων: Για ποιο λόγο χιλιάδες δίκυκλα καταλήγουν στα κανάλια του Άμστερνταμ

post-img
Μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις που φημίζεται ότι οι κάτοικοι της μετακινούνται, κατά κύριο λόγο, με ποδήλατα, είναι το Άμστερνταμ. Για ποιο λόγο όμως χιλιάδες ποδήλατα καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας.

Η σχέση αγάπης του Άμστερνταμ με τα ποδήλατα είναι αναμφισβήτητη. Με το εντυπωσιακό 78% του πληθυσμού της πόλης να κατέχει τουλάχιστον ένα ποδήλατο, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτά τα δίκυκλα φαίνεται να ξεπερνούν σε αριθμό τους ίδιους τους κατοίκους. Ωστόσο χιλιάδες ποδήλατα βρίσκουν το δρόμο τους στα κανάλια του Άμστερνταμ κάθε χρόνο.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, καθώς εκτιμάται ότι στην πόλη κυκλοφορούν 881.000 ποδήλατα σε σύγκριση με περίπου 851.573 μόνιμους κατοίκους. Παρόλο που αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορεί να μην είναι αλάνθαστα, δίνουν μια συναρπαστική εικόνα της ποδηλατικής κουλτούρας του Άμστερνταμ.

Το εκτεταμένο σύστημα καναλιών του Άμστερνταμ, που εκτείνεται σε μήκος άνω των 100 χιλιομέτρων, αποτελεί καθοριστικό χαρακτηριστικό του τοπίου της πόλης. Οι ποδηλάτες, που συχνά γοητεύονται από αυτούς τους δρόμους, συχνά σταθμεύουν τα ποδήλατά τους επικίνδυνα κοντά στα κανάλια. Αυτή η εγγύτητα είναι που μερικές φορές οδηγεί τα ποδήλατα να κάνουν «βουτιά στο νερό». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες ποδήλατα κάθε χρόνο να καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας.

gazzetta

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!