Κόσμος

NASA: Ίσως ανακάλυψε σημεία ζωής σε πλανήτη 120 έτη φωτός μακριά από τη Γη

post-img

Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι στον συγκεκριμένο πλανήτη που λέγεται K2-18b ανιχνεύτηκε μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ο πλανήτης έχει νερό

Μπροστά σε μια σημαντική ανακάλυψη ίσως βρίσκεται η NASA αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb Space, ίσως έχει ανακαλύψει στοιχεία ζωής σε ένα πολύ μακρινό πλανήτη, 120 έτη φωτός μακριά από τη γη!

12121212.jpg
Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb είναι ικανό να αναλύει μικροσκοπικές κηλίδες φωτός από τις ατμόσφαιρες μακρινών πλανητών.

Αυτό που ανιχνεύτηκε είναι ένα μόριο που ονομάζεται διμεθυλοσουλφίδιο (DMS).

Στη γη τουλάχιστον αυτό το μόριο παράγεται μόνο από ζωντανούς οργανισμούς.

Οι ερευνητές πάντως τονίζουν ότι αυτό που ανιχνεύτηκε στον μακρινό πλανήτη δεν είναι ισχυρό και ότι χρειάζονται χρόνο και έρευνα για να επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη πληροφορία.

 

Τα στοιχεία

Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι στον συγκεκριμένο πλανήτη που λέγεται K2-18b ανιχνεύτηκε μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ο πλανήτης έχει νερό!

Ο καθηγητής Nikku Madhusudha του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο οποίος ηγείται της έρευνας, δήλωσε στο BBC ότι ολόκληρη η ομάδα του, έμεινε έκπληκτη όταν είδε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πρόσθεσε όμως ότι ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο.

/www.newsbomb.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!