34 χρόνια μετά: Η Ελλάδα δεν ξεχνά τον Ήρωα Νικόλαο Σιαλμά
Με βαθιά συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε σήμερα στον Άγιο Ευστράτιο η μνήμη του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, που έπεσε στο καθήκον στις 18 Ιουνίου 1992.

Στο Ακρωτήρι «Νικόλαος Σιαλμάς», μπροστά στο εμβληματικό μνημείο με την επιγραφή «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Διοικητή ΑΣΔΑΜ Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ την ίδια στιγμή, σχηματισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας έσκιζαν τον ουρανό του Αιγαίου, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον πρώτο πεσόντα αεροπόρο μας σε αερομαχία μετά το 1974.
Ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση στις φετινές εκδηλώσεις προκάλεσε η παρουσία της κάσκας του Ήρωα, η οποία μεταφέρθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Διοικητή του Μουσείου της Πολεμικής Αεροπορίας Υποπτέραρχου(ΜΑ) Ι. Θεοδοσουλάκη. Το ιστορικό κειμήλιο, τοποθετήθηκε σε ειδική θέση στην κεντρική πλατεία του νησιού, επιτρέποντας σε κατοίκους και επισκέπτες να αποτίσουν φόρο τιμής.

Στις ομιλίες τους, οι εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, των Ενόπλων Δυνάμεων και του αδερφού του πεσόντος Κ. Σιαλμά, υπογράμμισαν ότι η θυσία του αποτελεί αιώνιο φάρο αυτοθυσίας και διαρκές σύμβολο προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.
Η μνήμη του παραμένει ζωντανή και άσβεστη στην καρδιά κάθε Έλληνα.
Αθάνατος!
Ειδήσεις Σήμερα:
- Πρώτο επίσημο δρομολόγιο του τουρκικού catamaran την Κυριακή 21 Ιουνίου– Πολυπληθής αποστολή από το Τσανάκαλε στο νησί
- Μεγαλώνει η συλλογή του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με ένα ακόμη βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό
- Νικόλαος Σιαλμάς: 34 χρόνια από τον θάνατο του σε αερομαχία στον Άγιο Ευστράτιο με τουρκικά αεροσκάφη.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




