ΛΗΜΝΟΣ

Στην τελική ευθεία η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Τουρκίας

post-img

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ της Λήμνος και της Τουρκία, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Επάρχου Λήμνου, Απόστολου Κουτσογιάννη.

Όπως έγινε γνωστό, οι τουρκικές αρχές προχωρούν στις τελευταίες τεχνικές και οργανωτικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι της Μύρινα, ενώ παράλληλα εντείνονται οι διμερείς επαφές σε θεσμικό επίπεδο.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία από την Τουρκία βρέθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για την έναρξη των δρομολογίων.

Από την πλευρά της, η Λήμνος προετοιμάζεται σε επίπεδο υποδομών και διαδικασιών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και νόμιμη είσοδος των επισκεπτών στη χώρα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Ο προγραμματισμός κάνει λόγο για έναρξη των δρομολογίων μετά τις 15 Μαΐου, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η συχνότητα. Πιο πιθανό σενάριο θεωρείται η εκτέλεση δρομολογίων ανά τέσσερις ημέρες.

Την ίδια ώρα, τουριστικοί πράκτορες της Λήμνου έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικές προσπάθειες για την εξασφάλιση καταλυμάτων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, εκτιμώντας ότι η νέα σύνδεση θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική κίνηση στο νησί.

Η επικείμενη ακτοπλοϊκή γραμμή αναμένεται να αποτελέσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση για την τοπική οικονομία, ανοίγοντας νέες προοπτικές στον τουρισμό και στη διασυνοριακή συνεργασία στο Βόρειο Αιγαίο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.