ΛΗΜΝΟΣ

Λήμνος: Εντοπίστηκαν 39 άτομα στη Φυσίνη – Έφτασαν στο νησί μέσω θαλάσσης

post-img

Όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε, Στον εντοπισμό 39 ατόμων προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές στην ευρύτερη περιοχή της Φυσίνης, στα νοτιοανατολικά της Λήμνος, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και ανδρών του Στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα είχαν φτάσει στο νησί μέσω θαλάσσης με βάρκα, η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή έπειτα από σήμα που έστειλαν στρατιώτες από φυλάκιο του Στρατού που βρίσκεται κοντά στη Φυσίνη. Οι άνδρες του φυλακίου παρατήρησαν ύποπτη κίνηση στην ακτογραμμή και ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Μετά την ειδοποίηση, στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και άνδρες του Στρατού. Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν όλα τα άτομα που είχαν αποβιβαστεί από τη βάρκα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά 39 άτομα, τα οποία είχαν ήδη αποβιβαστεί στη στεριά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τις αρμόδιες αρχές ώστε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής, ελέγχου και προώθησης  στην Δομή της  Μυτιλήνη, ενώ εξετάζεται και η μεταφορά τους  στην Δομή «ΚΑΒΑΛΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» του Δήμου Καβάλας 

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται στην περιοχή, ενώ παράλληλα διερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες έφτασαν τα άτομα στο νησί.

Το περιστατικό αποτελεί ακόμη ένα συμβάν που καταγράφεται στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Αιγαίου, όπου οι αρχές παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!