ΛΗΜΝΟΣ

Παραχωρείται το “Ηφαίστος”-Για 40-45 έτη περνάνε σε ιδιώτη 22 κρατικά αεροδρόμια.

post-img

Για τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται η ΥΠΑ, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες (επιβατική κίνηση, CAPEX/OPEX) και μέσα στο πρώτο εξάμηνο αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το μοντέλο αξιοποίησης.

Το Υπερταμείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για την εκκίνηση – ίσως και εντός του έτους – του διαγωνισμού.

Μάλιστα, έχει υποβληθεί ερώτημα στην ΕΕ για τη δυνατότητα συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό, λόγω τεχνογνωσίας, αλλά και λόγω του μικρού (σχετικά) αριθμού επιβατών που διακινούν ετησίως τα αεροδρόμια αυτά, μόνον των εταιρειών – κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει αντίστοιχο έργο στην Ελλάδα, δηλαδή των μετόχων του ΔΑΑ, της Fraport Greece, της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι στην Κρήτη (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR) και της κοινοπραξίας του αεροδρομίου Καλαμάτας

«Αυτά τα αεροδρόμια είναι τα λιγότερα ανταγωνιστικά. Είμαστε πολύ κοντά στο πως θα κάνουμε τον διαγωνισμό. Σκοπός μας είναι να είναι βιώσιμος ο διαγωνισμός, με όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή του Δημοσίου σε θέματα CAPEX.

Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε μεθοδικά, έχουμε εξαντλήσει τον διάλογο με τους δυνητικούς επενδυτές, θεωρούμε ότι το πλαίσιο, το οποίο θα διαμορφωθεί, θα μας επιτρέψει να έχουμε ανταγωνισμό.

Δεν ήταν εύκολη άσκηση, η καθυστέρηση είναι σχετική. Θέλουμε να αποτυπώσουμε, με σαφή τρόπο, την ανάγκη και το ύψος των επενδύσεων. Θέλουμε η “άσκηση” η δική μας και η “άσκηση” των υποψήφιων επενδυτών, να βρίσκεται κοντά», σχολίασε ο αν. διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Π. Σταμπουλίδης.

Τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια είναι τα ακόλουθα: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.

Τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν ως «ενιαίο πακέτο» και ότι το ελληνικό δημόσιο, δια μέσου του Υπερταμείου, θα διατηρήσει μειοψηφικό μετοχικό ποσοστό.

Η διάρκεια της παραχώρησης εκτιμάται στα 40 – 45 έτη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.