Θεοφάνης Χατζηγρίβας – Πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα
Ο προγνώστης καιρού αναλύει τα τελευταία δεδομένα
Με βάση τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, τα φετινά Χριστούγεννα φαίνεται πως θα έχουν ξεκάθαρο χειμωνιάτικο χαρακτήρα, με τον καιρό να παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον σε αρκετές περιοχές της χώρας. Όπως επισημαίνει ο προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας, βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη ευνοεί την κάθοδο ψυχρότερων αερίων μαζών προς τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το διάστημα των Χριστουγέννων θα κυλήσει με χαμηλότερες από τις φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Ελλάδα. Το κρύο θα γίνεται πιο αισθητό τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, με παγετό κατά τόπους, κυρίως σε κλειστές πεδινές περιοχές.
Παράλληλα, δεν αποκλείονται φαινόμενα αστάθειας. Βροχοπτώσεις αναμένονται σε τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας, ενώ στα ορεινά —και κατά τόπους στα ημιορεινά— οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για χιονοπτώσεις. Ανάλογα με την τελική θέση και ένταση των ψυχρών μαζών, υπάρχει πιθανότητα τα χιόνια να κατέβουν σε σχετικά χαμηλότερα υψόμετρα, χωρίς ωστόσο να μπορεί από τώρα να δοθεί απόλυτα σαφής εικόνα.
Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού των Χριστουγέννων δεν θα είναι απαραίτητα η ένταση των φαινομένων, αλλά η διάρκεια του ψύχους, στοιχείο που δείχνει πως ο χειμώνας φέτος έχει διάθεση να κάνει αισθητή την παρουσία του. Τα προγνωστικά μοντέλα συγκλίνουν στο ότι το μοτίβο αυτό δεν θα είναι παροδικό, αλλά ενδέχεται να μας απασχολήσει και μετά τις γιορτές.
Συμπερασματικά, τα Χριστούγεννα αναμένονται με χειμωνιάτικη αίσθηση, κρύο, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, δημιουργώντας σκηνικό που θυμίζει περισσότερο «κλασικό» ελληνικό χειμώνα. Οι επόμενες ημέρες θα δώσουν πιο ξεκάθαρες απαντήσεις για τις λεπτομέρειες, όμως η προετοιμασία για χειμερινές συνθήκες κρίνεται απαραίτητη.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Λήμνος: Μυστήριο στον περιφερειακό του Θάνους- Άγνωστοι έριξαν επαγγελματικό όχημα σε γκρεμό – Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης
- «Καυτό» διήμερο με 40άρια σε Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο – Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη
- Απάντηση της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΛΗΜΝΟΣ στην ανεξαρτητοποίηση Τσομπανέλλη: «Η ενημέρωση των πολιτών δεν είναι τοξική αντιπολίτευση»
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




