Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική κατάνυξη θα τιμηθούν το προσεχές Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025, τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυρίνης, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιεροθέου, πρώτου Επισκόπου Αθηνών.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, με τη τέλεση Μεγάλου Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνης, παρουσία Αρχιερέων και πλήθους πιστών.
Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, από τις 7 το πρωί θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και με τη συμμετοχή κληρικών και πιστών της τοπικής Εκκλησίας.
Μετά την ολοκλήρωση των ιερών ακολουθιών, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η τοπική Εκκλησία προετοιμάζεται με ιδιαίτερη χαρά για την ημέρα αυτή, καθώς τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου αποτελούν πάντοτε σημαντικό γεγονός για το νησί, συνδυάζοντας τη λειτουργική λαμπρότητα με την ευκαιρία για εκκλησιαστική και κοινωνική σύναξη.
Η ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης:
Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν χριστιανῶν ὅτι ὁ Σεβ. Ποιμενάρχης ἡμῶν θὰ ἑορτάσῃ τὰ ὀνομαστήριά του το προσεχές Σάββατον 4ην Ὀκτωβρίου ἐ. ἔ. ἐπὶ τῇ μνήμῃ τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρὸς ἡμῶν Ἱεροθέου Ἐπισκόπου Ἀθηνῶν.
Την Παρασκευήν 3ην Ὀκτωβρίου 2025 καὶ ὥραν 19.00, θὰ τελεσθῇ Μέγας Πολυαρχιερατικός Ἑσπερινὸς καὶ τὸ Σάββατον 4ην Ὀκτωβρίου καὶ ὥραν 07.00 Πανηγυρικός Ὄρθρος καὶ Ἀρχιερατικὸν Συλλείτουργον ἐν τῷ Ἱερῷ Μητροπολιτικῷ Ναῷ τῆς Ἁγίας Τριάδος Μυρίνης.
Μετὰ τὸ πέρας τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν ὁ Σεβ. Ποιμενάρχης ἡμῶν θὰ δεχθῇ τὰς εὐχὰς τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου, τῶν Ἀρχῶν καὶ τῶν πιστῶν, εἰς τὸ Πνευματικὸν Κέντρον τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



