Με κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Σώζοντος, η καθιερωμένη παράκληση μετ’ αρτοκλασίας στο γραφικό εικονοστάσι που βρίσκεται στα βράχια της Πειραϊκής. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΟΛΣΥ συνεχίζοντας μια παράδοση που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τους Λημνιούς της Αθήνας.

Από νωρίς το απόγευμα, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο εικονοστάσι που αγναντεύει το Σαρωνικό, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ευλάβειας. Ο ιερέας τέλεσε την παράκληση, ενώ στο τέλος ευλόγησε τους άρτους, τον οίνο και το έλαιο, σύμφωνα με την παράδοση της αρτοκλασίας.
Η εικόνα του Αγίου Σώζοντος, στολισμένη με άνθη, αποτέλεσε το κέντρο της τελετής, με τους πιστούς να ζητούν τη χάρη και τη βοήθειά του στις δυσκολίες της ζωής.
Για την ΟΛΣΥ η εκδήλωση αυτή δεν ήταν απλώς ένας τυπικός εορτασμός. Ήταν μια ευκαιρία συνάντησης και επικοινωνίας των μελών μια και οι περισσότεροι ειχαν πρόσφατα περάσει τις διακοπές τους στην Λήμνο.
Χρόνια πολλά!
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




