ΛΗΜΝΟΣ

Πίεση και στην ακτοπλοΐα από το μειωμένο τουριστικό ρεύμα

post-img

Δυσμενή είναι τα πρώτα στοιχεία της σεζόν για την ελληνική ακτοπλοΐα, καθώς η κερδοσκοπική εκτόξευση των τιμών των εισιτηρίων, σε συνδυασμό με την κάμψη του τουρισμού, έχουν φέρει την πτώση στα έσοδα.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), η επιβατική κίνηση φέτος εμφανίζει πτώση της τάξης του 4%. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό δεν αποτυπώνει την πλήρη εικόνα, καθώς περιλαμβάνει και δρομολόγια που εξυπηρετούν σταθερά τον μόνιμο πληθυσμό  των νησιών, εργαζόμενους και επαγγελματίες, τα οποία δεν παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις.

Αντίθετα, σε καθαρά τουριστικούς προορισμούς, η μείωση της κίνησης είναι αισθητά μεγαλύτερη, με ορισμένες γραμμές να καταγράφουν πτώση έως και 12%.

Και όλα αυτά, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν να επισκεφθούν την Ελλάδα τον Ιούνιο και να μην περιμένουν τον Αύγουστο.

Έτσι υπάρχουν φόβοι στην αγορά για ένα «δραματικό» καλοκαίρι.Ας πρόσεχαν, θα πούμε εμείς, και ποιος ξέρει ίσως σκεφτούν οι ακτοπλόοι κάποτε να ρίξουν τις τιμές.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.