ΛΗΜΝΟΣ

Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου για χθεσινή “άκαρπη” συνάντηση στο ΥΝΑΝΠ.

post-img
Μετά τη χθεσινή συνάντηση με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΝΑΝΠ ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου δηλώνει:
Όπως αναμενόταν η συνάντηση αυτή απέβη άκαρπη . Ο -καθ’ ομολογίαν- υπό αποχώρηση Υπουργός αρκέστηκε μόνο σε ανακοινώσεις που αφορούν το μέλλον προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον εαυτό του, χωρίς ωστόσο, σε καμία στιγμή της συνάντησης, να δίνει ξεκάθαρη λύση για το παρόν, δηλαδη στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του Αγίου Ευστρατίου, που εδώ και τέσσερις μήνες βιώνουμε, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων στην διαβίωσή μας.
Μόλις μία ώρα πριν τη συνάντηση, ανακοίνωσε το Υπουργείο την ελεύθερη προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ κάθε Τετάρτη παρουσιάζοντας τη ως εξυπηρέτηση. Θεωρούμε πως κάτι τέτοιο μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να θεωρηθεί, διότι κανείς δεν μας κάνει χάρη μιας και από 1η Νοεμβρίου το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ εκτελούσε τη γραμμή Λαύριο-Λήμνος χωρίς τον Άγιο Ευστράτιο με το ίδιο ποσό επιδότησης. Η άποψη που εκφράσαμε είναι πως το “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” επιβάλλεται να προσεγγίζει το νησί μας και στα δύο δρομολόγια που εκτελεί, προς εξυπηρέτηση των Αγιοευστρατιτών και φυσικά να παγιωθούν στο διηνεκές.
Επίσης ζητήσαμε την άμεση τροποποίηση των ωρών όλων των προσεγγίσεων, σε Αγιο Ευστράτιο και Λήμνο, προς εξυπηρέτηση των Αγιοευστρατιτών, λόγω της επικείμενης ετήσιας ακινησίας του πλοίου ΑΙΟΛΙΣ, που εκτελεί την τοπική γραμμή.
Η δε κίνηση του Υπουργού να αποφύγει, εντέχνως, να συναντηθεί με τους λοιπούς φορείς της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, τους ανθρώπους στους οποίους στηρίζονται οι τοπικές οικονομίες, αποδεικνύει περίτρανα την έμμεση παραδοχή των λανθασμένων κινήσεων του καθώς και την έλλειψη σθένους να τους κοιτάξει στα μάτια.
Καλούμε τον Υπουργό έστω και την ύστατη ώρα, πριν την αποχώρηση του, να παραδεχθεί τα λάθη στους χειρισμούς του, αποκαθιστώντας με κάθε τρόπο την ομαλή σύνδεση του Αγίου Ευστρατίου με την ηπειρωτική χώρα αλλά και τη Λήμνο.
Ως κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου συνεχίζουμε να απαιτούμε,
Α) την άμεση δρομολόγηση πλοίου στην γραμμή Λαύριο- Αγιος Ευστράτιος- Λήμνος- Καβάλα, όπως μέχρι και τον Οκτώβριο εκτελούνταν.
Β) άμεση σύνδεση με την Μυτιλήνη, Πρωτεύουσα της Περιφέρειας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με δύο προσεγγίσεις εβδομαδιαίως.
Γ) Αξιόπλοα πλοία στις γραμμές του Β. Αιγαίου με κάθε κόστος.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.