ΛΗΜΝΟΣ

Τελευταία εξέλιξη: το πλοίο «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ », και το “ΚΟΡΑΗΣ” σε 3 μήνες της εταιρίας Fast Ferries στην γραμμή Λαύριο-Λήμνο.

post-img

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Limnosreport

Την ίδια μέρα που το πλοίο Πρέβελης πραγματοποιεί το τελευταίο δρομολόγιό του για τη Λήμνο, βρέθηκε λύση για τη συνέχιση της σύνδεσης τόσο της Λήμνου όσο και του Αη Στράτη με την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  σήμερα το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (ΣΑΣ) θα επικυρώσει την ανάληψη του δρομολογίου από το πλοίο Αικατερίνη της εταιρίας Fast Ferries  , που σήμερα εξυπηρετεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Η εταιρία θα εξυπηρετήσει τη γραμμή για τρείς μήνες αρχικά με το πλοίο Αικατερίνη και στη συνέχεια με το πλοίο Κοραής όπω

Θα εκτελείται δρομολόγιο Λαύριο – Λήμνος – Aη Στράτης – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη, ενώ η σύνδεση με την Καβάλα θα εξυπηρετείται από το πλοίο Nisοs Chios  που θα κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς – Καβάλα , δια μέσου νησιών των Κυκλάδων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Για τη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Aη Στράτης – Καβάλα βγήκαν άγονοι δύο διαγωνισμοί, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ζητούσαν αύξηση του μισθώματος. Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), όπου στη δεύτερη σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου, το Υπουργείο προσέφερε αύξηση μισθώματος , όχι όμως στο ύψος που ζητούσαν οι ακτοπλόοι.

Το πλοίο «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ »,  κατασκευάστηκε το 1990, είναι ταχύτητας 21 κόμβων, έχει μήκος 121.45 μέτρα, 18 μέτρα πλάτος και διαθέτει χωρητικότητα 1.127 επιβατών και 240 οχημάτων

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.