ΛΗΜΝΟΣ

Συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής στη συνάντηση του Προέδρου της Δ.Κ. Καλλιόπης με τους κατοίκους. H θέση της Λ. Συσπείρωσης.

post-img

Την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Καλλιόπη η πρώτη συνάντηση των κατοίκων με τον ορισθέντα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Χρυσόστομο Μυρτζανή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Δήμαρχος κ. Ελεονώρα Γεώργα, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μούδρου κ. Αλέκος Καφαλτής ,o Δημοτικός Σύμβουλος , επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κώστας Μαδυτινός, ο ειδικός περιβαλλοντολόγος-δασολόγος  κ. Αντώνης Μαντζαβέλας , πλήθος κατοίκων και δραστηριοποιούμενων στην περιοχή ελεύθερων επαγγελματιών.

Θέμα της συνάντησης ήταν η γνωριμία του νέου Προέδρου με τους κατοίκους του χωριού, η ενημέρωση και η συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους και την ευρύτερη αναπτυσσόμενη περιοχή της Καλλιόπης και του Κέρους.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός και η ευρύτερη περιοχή. Έγινε εκτενής διαλογική συζήτηση γύρω από ζητήματα ύδρευσης, αποκομιδής απορριμμάτων, αγροτικής οδοποιίας, χώρων στάθμευσης, επαναλειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Πληροφόρησης, οργάνωσης των χώρων τουριστικών δραστηριοτήτων και υποδομών στην περιοχή του Κέρους, ηλεκτροφωτισμού και προστασίας των αλσυλλίων.

Από την πλευρά της Δημάρχου και του  Προέδρου υπήρξε ανταπόκριση και διαβεβαίωση, ότι θα εργαστούν προς την κατεύθυνση επίλυσης των ζητημάτων τόσο για όσα μπορούν να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον όσο και προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες για όσα χρήζουν μακροχρόνιου σχεδιασμού, προγραμματισμού και οργάνωσης.

Η θέση της Λ. Συσπείρωσης :

 Την Κυριακή 3-3-2024, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου Κώστας Μαδυτινός, συμμετείχε στη συγκέντρωση των κατοίκων της Καλλιόπης που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Δημάρχου Λήμνου, του δημοτικού συμβούλου που εκτελεί χρέη προέδρου της κοινότητας Καλλιόπης μετά από απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και του Αντιδημάρχου, υπεύθυνου για τη δημοτική ενότητα Μούδρου.

  Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου, κατέθεσε το παρακάτω πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων για την κοινότητα Καλλιόπης που ήταν και στο πρόγραμμα της παράταξης, μετά από συνεννόηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο της κοινότητας Νίκο Ρόκκο που έφυγε πρόσφατα και αναπάντεχα από τη ζωή, καθώς και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στη δημοτική ενότητα Μούδρου, Μανώλη Χατζόγλου:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ

 • Επισκευή – συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.
 • Εκβάθυνση στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.
 • Επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και λειτουργία του ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο παλιό σχολείο της Καλλιόπης.
 • Τρίμηνη (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος) απαγόρευση παρκαρίσματος αυτοκινήτων στη στάση του λεωφορείου και στην πλατεία του σχολείου, με σήμανση και επί του οδοστρώματος.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ:

 • Τη δημιουργία οργανωμένου δημοτικού κάμπινγκ στην περιοχή. 
 • Τη συντήρηση – επισκευή παραλιακού δρόμου και δρόμου προσέγγισης του Κέρους
 • Τον φωτισμό δρόμου Καλλιόπης – Κέρους προς αποφυγή ατυχημάτων
 • Την οριοθέτηση πάρκινγκ – τροχόσπιτων.
 • Την εγκατάσταση δεξαμενής λυμάτων τροχόσπιτων.
 • Την εκτύπωση ενημερωτικού φυλλάδιου χαρτογράφησης του Κέρους.
 • Το κλάδεμα – καθάρισμα στο δασάκι του Κέρους.

  Στη συγκέντρωση ακούστηκαν από τους κατοίκους και άλλα προβλήματα και αιτήματα, όπως η βελτίωση της ποιότητας του νερού ώστε να είναι πόσιμο, η απόδοση μέρους του τέλους επιτηδεύματος σε έργα για την κοινότητα.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου θα στηρίξει κάθε μορφή διεκδίκησης των κατοίκων του χωριού, τόσο στα παραπάνω αιτήματα, όσο και σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!