ΛΗΜΝΟΣ

Στην Λήμνο 15 νέοι ομογενείς κατηχητικού σχολείου της Νέας Ζηλανδίας.

post-img

Την  Λήμνο  επισκέπτονται  τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Ευαγγελισμού του Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας, 15 παιδιά ηλικίας από 11 μέχρι 19 χρονών, ελληνικής καταγωγής, ομογενείς. Η επίσκεψή τους αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εκδρομής στην Ελλάδα, με προορισμούς την Αθήνα, την Κρήτη και τη Λήμνο.

 Πρόκειται για ένα εγχείρημα με όραμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Νέας Ζηλανδίας, τον κύριο Μύρωνα, όραμα σύνδεσης των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας, στη βάση της κοινής ιστορίας τους, όπως γράφτηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την περίθαλψη και την ταφή στο νησί μας των Νέο-Ζηλανδών στρατιωτών που τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν στη μάχη της Καλλίπολης το 1915.

Σήμερα πρώτη μέρα στην Λήμνο  η αντιπροσωπία επισκέφθηκε  το Γενικό Λύκειο Μούδρου και το ΕΠΑ.Λ. Μούδρου.  Την αποστολή συνόδευαν ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος της Μητρόπολης Λήμνου, ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, κ Βλαττάς -Λαμπρινός Άγγελος, οι γονείς των παιδιών που συμβάλλουν στη συνδιοργάνωση της εκδρομής και στη φροντίδα των παιδιών.

 

Με τη συμβολή της Διευθύντριας Μαρίας Παπαπαναγιώτου, των καθηγητών και της καθηγήτριας του Γενικού Λυκείου, Στέλιου Καραγιάννη (ΠΕ03), Αποστόλη Κουτσογιώτα (ΠΕ02)και της Λαζαρίας Ταραμάνη (ΠΕ02), αλλά και του Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Νίκου Ρηγόπουλου και της καθηγήτριας Έφης Γκάσταρη (ΠΕ06), τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο σχολείων, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τον τόπο της καταγωγής τους, τις ομορφιές και να έρθουν πιο κοντά με τους μαθητές της Λήμνου μας, χτίζοντας σχέσεις και δημιουργώντας αναμνήσεις μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι. Παρακολούθησαν, επίσης, ένα βίντεο για το Μούδρο το οποίο επιμελήθηκαν μαθητές, ξεναγήθηκαν στο σχολείο μας, τους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα και , το σημαντικότερο , συζήτησαν μεταξύ τους, ήρθαν κοντά, αντάλλαξαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να υπάρξει συνέχεια…

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!