ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Περιστατικά παράνομης αλιείας από τουρκικές μηχανότρατες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (φωτο)

post-img

Την ύπαρξη τουρκικών μηχανότρατων που ” ξυρίζουν” το βυθό λίγα μίλια έξω από τον Παλιό μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα καταγγέλλει ένας κάτοικος της περιοχής του Παλιού κ. Γιάννης Παυλής. Προσθέτει δε, ότι αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα. Την πρώτη του Σεπτέμβρη μετρήσαμε 30!!! Ειδοποιούμε το Λιμεναρχείο, αλλά έρχονται αργά. Υπάρχει πάντα αναπάντητο το ερώτημα: Γιατί οι δικές μας βγαίνουν την 1η Οκτώβρη; Γιατί ψαρεύουν το Μάη, τότε που γεννούν τα ψάρια; Γιατί όχι το Σεπτέμβρη, που έχει μεγαλύτερη ζήτηση το ψάρι; Αν ψάρευαν το Σεπτέμβρη, οι τουρκικές δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα.

Σήμερα μάλιστα όπως είπε οι τουρκικές ανεμότρατες ψάρευαν πλησίον της Καράβας.

Και ο ψαράς κ. Παναγιώτης Αντωνάκας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαιώνει την ύπαρξη των τουρκικών μηχανότρατων Επισημαίνει δε τα ακόλουθα Η στεριά που βλέπετε είναι η τοποθεσία Σαρακίνα- Λαγκάδα.Οι τουρκικές ανεμοτρατες ψαρεύουν μέσα στα ελληνικά ύδατα δίπλα στα Τσόνια ένα μίλι μέσα.

Προσθέτει δε, ότι το επαγγελματικό αλιευτικό Παναής έχασε τα δίχτυα του από την τουρκική ανεμότρατα σημειώνοντας ότι η ζημιά είναι μεγάλη.

Και ζητά από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση στην αλιεία.

Αλλά και ο αρχιτέκτονας και το μέλος του ΛΟΛΙΑΘ Μυτιλήνης κ. Γιώργος Μαλακός με φωτογραφίες του στα κοινωνικά δίκτυα παρουσιάζει μια τουρκική μηχανότρατα που ψαρεύει κοντά στην παραλία του Αγίου Στεφάνου και μια δεύτερη με κατεύθυνση προς το νησί που σήμερα λέγεται Παναγία.

Περιστατικά παράνομης αλιείας από τουρκικές μηχανότρατες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (βίντεο – εικόνες)
Περιστατικά παράνομης αλιείας από τουρκικές μηχανότρατες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (βίντεο – εικόνες)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!