Στις 9:30 το πρωί θα αναχωρήσει από την Ελλάδα αεροσκάφος C-13- με φορτίο ανθρωπιστική βοήθεια προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδα της Γάζας όπου περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.
Η αποστολή οργανώθηκε από το Υπουργείο εξωτερικών , σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και προσπάθειες για την διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης (το συντομότερο δυνατό) και σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται Αθήνα -Λευκωσία-Παρίσι.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας σε συντονισμό με διεθνείς οργανισμούς και ιδίως τον ΟΗΕ, αλλά και με το Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται ότι για την χώρα μας είναι σημαντικό και κορυφαία προτεραιότητα η προστασία των αμάχων και η διάνοιξη διαδρόμων αλληλεγγύης για την μεταφορά ωφέλιμης και αποτελεσματικής βοήθειας στους αμάχους.
Ειδήσεις Σήμερα:
- Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για καφέ, μπουφάν και ψώνια στο αυτοκίνητο
- Λήμνος-28η Οκτωβρίου 2025: Ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου θα επροσωπήσει την Κυβέρνηση. Το πρόγραμμα.
- Λήμνο: Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί ρεμάτων, έναρξη από “Χανδριά” – Έργο 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.