Ο Νικόλαος Μαρινάκης γεννήθηκε στη Λήμνο το 1966.

Μεγάλωσε και τελείωσε Λύκειο στη Λήμνο. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο LA SAPIENZA της Ρώμης στην Ιταλία από όπου αποφοίτησε με το 1992 με βαθμό άριστα και  έπαινο. 

Υπηρέτησε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Πορτιανού Λήμνου και έκανε εφημερίες στο Νοσοκομείο Λήμνου. Έλαβε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών το 2002. Από το 2002 εργάζεται ως ιδιώτης Καρδιολόγος στη Μύρινα. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό στα οποία έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει πολλές μελέτες. Έχει διατελέσει Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος για δυο θητείες ως και τον Οκτώβριο 2018.

  Από το 2002 είναι πρόεδρος του Αθλητικού σωματείου ΚΕΡΑΥΝΟΣ Αγίου Δημητρίου και Ιατρός της ομάδος. Εθελοντικά προσφέρει της ιατρικές του υπηρεσίες σε αθλητικές διοργανώσεις στο νησί μας και σε αθλητές σωματείων που αγωνίζονται σε μεγάλους αγώνες εκτός Λήμνου. Είναι ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου πρόληψης ΠΟΛΙΟΧΝΗ. Είναι Παντρεμένος με την Παιδίατρο Ελένη Φαρμάκη και έχει δυο παιδιά τη Μαρία και το Γιάννη.

Από το 2014 έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου και είναι πρόεδρος του Οργανισμού εκπαίδευσης δια βίου μάθησης πολιτισμού και αθλητισμού (ΟΕΠΑ) Δήμου Λήμνου. 

Ο Νίκος Μαρινάκης απάντησε στο LimnosReport:

Ως πρόεδρος του ΟΕΠΑ του Δήμου μας και ένα από
τα βασικότερα στελέχητης Δημοτικής αρχής γιατί 
πιστεύετε ότι ο Δημότης πρέπει να εκλέξει ξανά 
Δήμαρχο το Δημήτρη Μαρινάκη;

            Ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, βελτίωσε τη καθημερινότητα των πολιτών, συνέχισε και ολοκλήρωσε τα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη και προχώρησε σε ένταξη νέων μελετών. Έχει ήθος, εμπειρία, συνέπεια και όραμα και αξίζει να του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο του.

Πείτε μας επιγραμματικά κάποια από αυτά που 
ΟΕΠΑ υλοποίησε τα τελευταία 5 χρόνια.

          Κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας μου στη προεδρεία του ΟΕΠΑ και με τη βοήθεια των άξιων συνεργατών μου, εργαστήκαμε για την λειτουργία των  Μουσείων (Λαογραφικό, Ναυτικής Παράδοσης, Αίθουσα Λαμπαδαρίδου-Πόθου κ.ά.) και της Πινακοθήκης του Δήμου αλλά και την επαναλειτουργία του Μαρούλα με ταινίες Α΄ προβολής. Επιπλέον αναδείχθηκαν η Δημοτική Χορωδία, η Φιλαρμονική και τα Μουσικά Σύνολα και ιδρύθηκε ακόμη και παιδική Χορωδία. Συνεργαστήκαμε άψογα με Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του νησιού για την πραγματοποίηση πολλών εκδηλώσεων εντός και εκτός Λήμνου. Υποστηρίξαμε τη λειτουργία όλων των αθλητικών χώρων και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε δύο φορές προκριματικούς αγώνες νεανίδων για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνταν ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα σημαντικές συναυλίες (Μαρκόπουλος, Μποφίλιου, Παπαδημητρίου-Δάρα, Πορτοκάλογλου κ.ά.) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας Δημότης της Λήμνου 
να επιλέξει τον συνδυασμό 
"Σταθερή πορεία για την Λήμνο"

            Αρχικά, το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Μαρινάκη απαρτίζεται από έμπειρους και καταξιωμένους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι σε συνδυασμό με νέους υποψηφίους με όρεξη για δουλειά και δημιουργία, θα δώσουν νέα πνοή στο Δήμο μας και θα αποτελέσουν εγγύηση για το μέλλον του.

            Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας είναι υλοποιήσιμο καθώς βασίζεται σε οικονομικά δεδομένα και όλες οι προτάσεις μας είναι πραγματοποιήσιμες και όχι ουτοπικές.

            Τέλος, λειτουργούμε ως συμπαγής ομάδα θέτοντας ως κύριο στόχο μας την πρόοδο του τόπου μας και όχι την προσωπική προβολή και φιλοδοξία.

H απλή αναλογική επιτάσσει συνεργασίες . 
Σε περίπτωση εκλογής σας θα συνεργαστείτε με την 
"απέναντι" πλευρά;

          Τα τελευταία 5 χρόνια ο Δήμαρχος απέδειξε ότι δε λειτουργεί συγκεντρωτικά αλλά έχει εμπιστοσύνη σε αρκετά άτομα εκλεγμένα και μη με τα οποία συνεργάστηκε άψογα σε όλους τους τομείς λειτουργίας του Δήμου και στα οποία εμπιστεύτηκε σημαντικές αρμοδιότητες. Επομένως η συνεργασία όχι μόνο δεν αποτελεί πρόβλημα για το συνδυασμό μας αλλά θεωρείται ούτως ή άλλως δεδομένη.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές. 
Ποιο είναι το μήνυμα σου προς τους δημότες της Λήμνου;

          Η πορεία της ζωής μου φανερώνει τόσο την προσφορά μου στο συνάνθρωπο όσο και την αγάπη για τον τόπο μου και αποτελούν τα στοιχεία που με ώθησαν στην ενασχόληση μου με τα κοινά. Η στήριξη και η ψήφος σας θα λειτουργήσουν για μένα ως κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση του έργου μου.

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here