Τα πρώτα 20 ονόματα του συνδυασμού του “Η Λήμνος μπροστα” καθώς και την Ιδρυτική Διακήρυξη,  ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Διευθυντής  του Εσπερινού  Γυμνασίου,  με Λυκειακές  τάξεις  Μύρινας

ΠΟΡΤΙΑΝΟ
ΣΟΥΣΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Υπ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Ασκών καθήκοντα Δ/τη  Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας

ΡΕΠΑΝΙΔΙ
ΤΣΙΚΟΒΑΣ -ΤΑΜΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Ενεργό μέλος του Αθλητικού συλλόγου Ηφαιστείας. ΜΟΥΔΡΟ
ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Πτυχιούχος Γεωτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

ΚΟΥΤΑΛΗ
ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ξενοδοχοϋπάλληλος ΘΑΝΟΣ
ΔΑΝΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΜΥΡΙΝΑ
ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ στον Τομέα (Ελαιοκομία, Αμπελοκομία και καλλιέργεια Αλόης).

Απόφοιτος από την σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας

ΠΑΝΑΓΙΑ
ΚΑΤΩΜΕΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρόεδρος Κοινότητας Μούδρου, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ξυλουργός ΜΟΥΔΡΟ
ΟΛΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Υπάλληλος ΕΚΑΒ Λήμνου

Προϊστάμενος Λήμνου

ΜΥΡΙΝΑ
ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Τοπογράφος,

Πολιτικός μηχανικός. Πρώην Αντιδήμαρχος Σερρών, έργων-υποδομών-πολεοδομίας- κτηματολογίου για 6 συνεχόμενα έτη.

ΜΥΡΙΝΑ
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Οικοδομικών εργασιών

ΜΥΡΙΝΑ
ΚΑΤΣΑΝΕΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                         ΗΛΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  Λήμνου, ΠΡΟΕΔΡΟΣ πολιτιστικού συλλόγου  Μούδρου. ΜΟΥΔΡΟ
ΓΑΛΙΜΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Ηλεκτρολόγος ΠΟΡΤΙΑΝΟ
ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΟΡΕΣΤΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ του Στρατού Ξηράς ΜΥΡΙΝΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ,  Επί σειρά ετών Προέδρος Κοινότητας Ρεπανιδίου. ΡΕΠΑΝΙΔΙ
ΔΗΜΟΥ-ΠΛΑΦΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ Συνδικαλιστής ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΟΥΠΙΟΥ ΝΑΝΣΥ ΦΩΤΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΔ, στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης, απόφοιτος πανεπιστημίου, του τμήματος Ελληνικού πολιτισμού ΜΥΡΙΝΑ
ΤΖΑΝΝΕΤΟΥ -ΓΙΑΡΜΑΔΟΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας. ΜΥΡΙΝΑ
ΡΟΚΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

 

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 

Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 θα αναδείξουν τις Δημοτικές Αρχές που θα επιλέξουν οι Δημότες και οι οποίες θα κληθούν να οδηγήσουν τους Δήμους τους στην επόμενη τετραετία.

O Δήμος, θεσμός που είναι ο πιο κοντινός στον πολίτη, καλείται μέσα σ΄ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα που θα επενδυθούν προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνίας.

Οι Δήμοι, στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, δεν μπορούν να κυβερνώνται με βάση παρωχημένα πρότυπα διοίκησης που ιδιαίτερα στον Δήμο Λήμνου, έχουν κοστίσει πολλαπλά σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η «ενός ανδρός εξουσία», οι πολιτικές φιλίες, η φιλοσοφία «των δικών μας» και «των άλλων», οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, πρέπει να σταματήσουν.

Μια αυτοδιοικητική παράταξη που θα κληθεί να υπηρετήσει τους πολίτες, πρέπει να ενώνει και να μην διαχωρίζει τους Δημότες, να αφυπνίζει αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί νέα πρότυπα και νέα οράματα, να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.

Έννοιες όπως το περιβάλλον, η οικολογία, η βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετοχή, υπηρεσίες προς τον πολίτη, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η αλληλεγγύη, δεν πρέπει να είναι λόγια για να γεμίζουν τα προεκλογικά φυλλάδια αλλά να αποτελούν το πλαίσιο για την νέα πορεία που πρέπει ν’ ακολουθήσει συνολικά η Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει την τιμή να ψηφιστεί από τους πολίτες.

Στον Δήμο της Λήμνου χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα τελευταία χρόνια, υπήρξε διάθεση αντιπαράθεσης και όχι συνένωσης δυνάμεων από την Δημοτική αρχή. Οι μεγάλες υποδομές παραμελήθηκαν, οι δημοτικές λειτουργίες υποβαθμίστηκαν, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτες, χωρίς έλεγχο, με επιλεκτικές λειτουργίες, χωρίς όραμα αλλά με κόστος για τους δημότες της Λήμνου.

Η δημοτική παράταξη «Η Λήμνος Μπροστά» έρχεται αποφασισμένη να βάλει μια τελεία σε όλα αυτά και ν’ αλλάξει σελίδα, με σχέδιο, όραμα και πολλή δουλειά  για τον Δήμο μας.

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

Να συνθέσουμε δημιουργικά την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση για προσφορά των νεότερων.

Να καλλιεργήσουμε μια νέα φιλοσοφία στους εργαζόμενους του Δήμου, στους άμεσους συνεργάτες δηλαδή κάθε Δημοτικής Αρχής, ώστε να συνειδητοποιήσουν τον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν.

Να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο τις κοινωνικές δυνάμεις που «κρύβονται» στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας το «στίγμα» τους στην τοπική κοινωνία.

Να «θωρακίσουμε» το φυσικό μας περιβάλλον, καθιστώντας το παράλληλα προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, προκειμένου να το απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους.

Να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα τα εφόδια που χρειάζεται ν’ αναπτύξει τις δικές της, ιδιαίτερες δυνατότητες.

Να δημιουργήσουμε μόνιμες ομάδες εργασίας, ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα «κυνηγούν» σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο -συστηματικά και αποτελεσματικά- κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού μας.

Να στηρίξουμε την υφιστάμενη τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, κτίζοντας μια διαχρονική σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, με ξεκάθαρους κανόνες, που θα γίνονται σεβαστοί και από τις δύο πλευρές.

Να βγάλουμε τον Δήμο μας, από το ΕΓΩ και τον φοβικό απομονωτισμό του, μέσω της ανάπτυξης ενός πλέγματος συνεργασιών και πρωτοβουλιών με την Περιφέρεια, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Κοινωνία ολόκληρη που έχει ιδέες και προτάσεις για το νησί μας, με αυτιά και με πόρτες ανοιχτές για όλους.

Να δώσουμε πραγματική φωνή στον Δημότη, με την ενίσχυση των συμμετοχικών θεσμών.

Όλοι μαζί σε μια πορεία ανάπτυξης, όλοι μαζί με την γνώση που κατέχετε, μαζί με τους συμβούλους του Δήμου που είναι οι εκπρόσωποί σας, με το επιστημονικό προσωπικό που βρίσκεται στον Δήμο μας, θα δώσουμε την μάχη για να αλλάξουν τα δεδομένα στο νησί μας

Απευθύνουμε αυτή την ιδρυτική διακήρυξη – πρόσκληση στους δημότες της Λήμνου και τους καλούμε να συμβάλλουν για την επίτευξη των στόχων αυτών για μια καλύτερη Λήμνο.

 

Εσείς είστε το «πρόγραμμα και η δύναμη» της επόμενης δημοτικής αρχής.

 

Εσείς θα μας υποδείξετε τις ανάγκες της γειτονιάς σας που γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα υποψήφιο.

Εσείς θα μας μιλήσετε για τα όνειρα, τις αγωνίες, τις επαγγελματικές ανησυχίες σας, στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε, ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα ουσιαστικό δίκτυο κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δομών για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας. 

Κι εσείς θα είστε που θα μας κρίνετε στο τέλος της θητείας μας, βαθμολογώντας τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του έργου μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να σταθούμε πλάι – πλάι, έξω από τοπικιστικές λογικές και πέρα από πολιτικές οριοθετήσεις ή άλλες προτιμήσεις, να συνθέσουμε το όραμα για ενιαίο Δήμο, μέσα από ειλικρινή διάλογο για τη συνολική ανάπτυξη των χωριών μας, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον.

Καλούμε τους νέους ανθρώπους να έρθουν μαζί μας, να πλάσουμε το όραμα του μέλλοντος που τους ανήκει και να πρωτοστατήσουν στην υλοποίηση.

Να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, να ενεργοποιήσουμε το σταματημένο όχημα του Δήμου μας, βάζοντας πλάτη όλοι μαζί για το καλό όλων μας.

Σήμερα κάνουμε το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να «ξαναχτίσουμε» τον Δήμο μας. Όμως, στη προσπάθεια αυτή έχουμε ανάγκη τη δική σας συμβολή, που δεν πρέπει να εξαντληθεί στην ψήφο σας στις επόμενες εκλογές.

Σήμερα είμαστε εδώ όχι για να «ψαρέψουμε» ψηφοφόρους αλλά για να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε δυναμικά στην πρωτοβουλία μας.

Οι Δήμοι δεν είναι προσωπικές επιχειρήσεις αλλά πολυμετοχικοί φορείς και η συμβολή τού καθενός από εσάς είναι καθοριστική για τη λειτουργία τους.

Αν πραγματικά θέλουμε να σταματήσουν οι «άλλοι» ν’ αποφασίζουν για εμάς, θα πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, συσπειρώνοντας όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας.

Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί την επόμενη τετραετία.

Όλοι μαζί αξίζει να προσπαθήσουμε για να πάει η Λήμνος μπροστά.

 

 Με εκτίμηση

  Βαγγέλης Γιαρμαδούρος

Επικεφαλής του συνδυασμού η Λήμνος μπροστά

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here