
Επιστολή απέστειλε η Δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου Μ. Κακαλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα αλλά και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, για ένα νέο μεγάλο θέμα που πρόεκυψε στο ταλαιπωρημένο νησί του Αγιού Ευστρατίου
Διαβάστε την επιστολή:
Κύριε Υπουργέ,
απευθυνόμαστε σε εσάς, γιατί είστε ο καθ ύλην αρμόδιος στην επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στο νησί του Αγίου Ευστρατίου.
Στο νησί μας υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, το οποίο είχε εκμισθωθεί το 2014 από επαγγελματία, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού σε καύσιμα. Εξαιτίας όμως της αλλαγής της νομοθεσίας, η επαγγελματίας έκανε καταγγελία της σύμβασης εκμίσθωσης του συγκεκριμένου ακινήτου λόγω του ότι, το κόστος για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να εκδοθεί καινούρια άδεια λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων, σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας νομοθεσίας, είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να το επωμισθεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Ευστρατίου την έκανε δεκτή με την Αριθ. Απόφ. 68/2016.
Συγχρόνως έχουμε έρθει σε επαφή με Τεχνικό Γραφείο, το οποίο έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση της συγκεκριμένης υπόθεσης ούτως ώστε να είναι έτοιμο για εκ νέου εκμίσθωση από πρατηριούχο.
Κύριε Υπουργέ, δεδομένου ότι, οι απαιτούμενες ενέργειες για να τακτοποιηθεί το ακίνητο είναι χρονοβόρες, το νησί μας δε διαθέτει άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων, οι επαγγελματίες του νησιού κτηνοτρόφοι – αλιείς που αποτελούν το 70% περίπου του πληθυσμού στηρίζονται στην προμήθεια υγρών καυσίμων για να μπορούν να εργάζονται, είμαστε στην εποχή του φθινοπώρου και ακολουθεί ο χειμώνας, οπότε θα χρειαστεί να προμηθευθούν πετρέλαιο θέρμανσης οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και το σχολείο, σας παρακαλούμε όπως φροντίσετε να εγκριθούν δύο επιπλέον επιδοτούμενα δρομολόγια το μήνα στην ήδη υπάρχουσα σύμβαση για την επιδοτούμενη γραμμή Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Άγιος Ευστράτιος, προκειμένου να γίνεται η μεταφορά καυσίμων για να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, επειδή δεν υπήρχε το συγκεκριμένο δρομολόγιο στις προηγούμενες συμβάσεις για την άγονη γραμμή, λόγω των αναγκών που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών καθώς και για την εξυπηρέτηση των σωμάτων ασφαλείας, μεταφέρονταν καύσιμα μέσα στο επιβατικό πλοίο με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.
Ευελπιστώντας στην άμεση κατά το δυνατόν ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.
Με εκτίμηση
Η Δήμαρχος
Κακαλή Μαρία
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
κ. Υπουργό
Μεσογείων 227-231, Χολαργός Τ.Κ 15561
- Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Γενικό Γραμματέα
Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη Τ.Κ 81100
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
κα Περιφερειάρχη
Π. Κουντουριώτη 77, Μυτιλήνη Τ.Κ 81100
- Επαρχείο Λήμνου
κ. Έπαρχο
- Βουλευτές Ν. Λέσβου
κ. Πάλλης Ευστρατίου Γεώργιος
κ. Αθανασίου Χριστόφα Χαράλαμπος
κ. Τάσσος Τάσσου Σταύρος
- Ναυτική Εταιρεία «ΑΙΟΛΙΣ»
- ΜΜΕ
Ειδήσεις Σήμερα:
- H Pizza Fan «πείραζε» αποδείξεις και δεν απέδωσε ΦΠΑ 25 εκατ. ευρώ, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και άλλοι 8
- Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει στη Λήμνο – Μια συνάντηση με τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό στο «Μαρούλα»/Ποιός είναι
- 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας: Ζητείται η πλήρης κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για τρία παιδιά
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.




