κανονι

Αναγνώστης,  έστειλε την παρακάτω άκρως ενδιαφέρουσα και άγνωστη ιστορία για «αντικείμενο» που βρίσκεται στο λιμάνι της Μύρινας και όλοι μας έχουμε προσπεράσει, χωρίς να του δώσουμε καμία απόλυτος σημασία!

Πρόκειται για ένα παλαιό κανόνι που ίσως έφτασε η ώρα να πάρει την θέση που του αρμόζει

κανονι

Διαβάστε και θα καταλάβετε…

 

«Στο ντόκο του παλιού λιμανιού (στο σημείο που δένει το Α/Κ “Παναγία”), βρίσκεται “πακτωμένο” κατακόρυφα στο έδαφος ένα παλιό κανόνι (του 1800 και βάλε). Έχοντας πέσει σε αχρηστία, οι “παλιοί” το έβαλαν εκεί και χρησιμεύει σαν δέστρα των  καϊκιών, βαμμένο με κίτρινη μπογιά.

Αυτό το αντικείμενο δεν είναι απλά ένα κομμάτι μέταλλο, είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Θεωρώ ότι είναι εύκολο, με την ευκαιρία των έργων που γίνονται ακριβώς εκεί στην πλώρη του “Παναγία”, να ξεχωθεί από το έδαφος, να συντηρηθεί και να εκτεθεί κάπου στο λιμάνι μας (…ο ναύαρχος Κουντουριώτης δεν θάχε αντίρρηση να του κάνει παρέα!). Να συμπληρώσω ότι είναι σε γνώση μου η ύπαρξη ενός ακόμη παρόμοιου κανονιού που έχει εδώ και χρόνια “αποκαλυφθεί” και κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται στην αποθήκη του Δήμου, πίσω από το Β’ Δημοτικό.

Τι λέτε, μπορεί να γίνει κάτι??»

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ