ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλη κυκλοφορίας με το… τρίμηνο – Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Τρόπους να γεμίσει τα κρατικά ταμεία ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών και γι’ αυτό “εκπόνησε” νέο σχέδιο: τα τέλη κυκλοφορίας με το… τρίμηνο!

Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, προκειμένου να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι το κράτος χάνει έσοδα. Γι’ αυτό και τώρα υπάρχουν εισηγήσεις να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε και το κράτος να έχει περισσότερα έσοδα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα την Πέμπτη (14.01.2016) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει δεχτεί εισηγήσεις να καταθέσει νομοθετική διάταξη, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που κατέθεσαν τις πινακίδες τους, να τις πάρουν πίσω αλλά μόνο για ορισμένους μήνες. Για ένα τρίμηνο για παράδειγμα, με το να πληρώσουν το 1/4 των τελών κυκλοφορίας.

Παράδειγμα: Αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης 2.000€ κατέθεσε τις πινακίδες, θα μπορέσει να τις πάρει πίσω τους καλοκαιρινούς μήνες, καταβάλλοντας 500€.

Η διάταξη αυτή, αν κατατεθεί τελικά, θα έχει ισχύ μόνο για φέτος.

 

.newsit.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.