ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντώνης Καραγιάννης: Η παγωμένη Πανσέληνος το μεσημέρι των Χριστουγέννων.

11

Φέτος ανήμερα των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου και ώρα 13:10 θα έχουμε την τελευταία Πανσέληνο του 2015.

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα σπάνιο το γεγονός αυτό -Χριστούγενα και Πανσέληνος μαζί- έχει να συμβεί 38 χρόνια (από το 1977) και θα ξανασυμβεί μετά από 19 χρόνια (το 2034).

Όχι ότι σημαίνει κάτι αυτό, αλλά προσδίδει στα φετινά Χριστούγεννα μια δόση μαγείας, αφού τουλάχιστον στη χώρα μας, η άλλη μαγεία , αυτή του χιονιού φέτος απουσιάζει.

 

Πανσέληνος, ως γνωστόν, ονομάζεται εκείνη η φάση της σελήνης κατά την οποία, ο μοναδικός δορυφόρος της Γής , φαίνεται σαν πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος.

Για να συμβεί αυτό, τα τρία ουράνια σώματα ο Ήλιος η Γη και η Σελήνη πρέπει να βρίσκονται πάνω σε μια ευθεία γραμμή και η σελήνη να βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης απ’ ότι ο Ήλιος.

Και επειδή μια εικόνα ισούται χίλιες σας παραθέτω την ακόλουθη εικόνα.

Χωρίς τίτλο

Η τελευταία πανσέληνος του χρόνου, η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου ονομάζεται «παγωμένη πανσέληνος» (Full Cold Moon)

 

Αντώνης Καραγιάννης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!

LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.